Egy BioTechUSA szaktanácsadó tapasztalatai

2016-03-22 14:11:00

Fegyverneky Zsolt vagyok, 3 éve szaktanácsadó egy vidéki BioTech USA szaküzletben. Nálam a sport már gyerekkorom óta jelen van az életemben (úszás, kosárlabda, röplabda, síelés, konditermi erősítés), így csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdek el megbarátkozni a táplálék kiegészítők világával.

Szaktanácsadóként minden nap találkozom rutinos vásárlókkal, akik naprakészek a témában, de akadnak olyan vendégek, akik még a küszöböt sem merik átlépni, annyira félnek ettől a világtól. Pedig nincs ebben semmi félelmetes! Vagy ha mégis… akkor a szaktanácsadók eloszlatnak minden felmerülő aggodalmat a kérdéses termékkel kapcsolatban. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján összegyűjtöttem pár vásárlótípust, akik könnyen felismerhetőek.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1879/o_iStock_000020929926_XXXLarge_20160223152344.jpg

Az aggódó szülő:
Őket is két csoportba sorolhatjuk: az első az, akit gyereke tájékoztatott vágyáról, hogy hatalmas dobozt szeretne vásárolni, amitől pillanatok alatt elérheti az álmát, a számára tökéletes fizikumot, vagy azt a sportbeli teljesítményt, amire évek óta hajt.

A másik szülőtípus az, aki tetten érte a rosszcsont kölyköt, „izomnövelő tablettát” talált nála. Ilyen esetben a legfontosabb, hogy tudják, ezek a termékek semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaznak, és megfelelően alkalmazva tényleg sok pozitív hatást fognak tapasztalni

a listás:
ők azok, akik kis papírt szorongatnak a kezükben… amit a fiuk/lányuk adott oda! Ők csak végzik a kiadott feladatot, viszik a rendelést. ilyenkor a kiszemelt termék mellé egy árkatalógust becsempészek a szatyorba, bekarikázva a lehetséges kombinációkkal, mivel lehetne az elvitt áru hatását tovább fokozni, vagy azért, hogy tudja, esetleg később mire váltható.

a kezdő:
az elhatározás nála megvan, változtatni szeretne azon, hogy ki köszönjön vissza a tükörben. Náluk  az alapokra helyezzük a hangsúlyt: az alap kiegészítők ilyenkor a leghatásosabb termékek (fehérje, vitamin, ízületvédő). megadják a kezdeti löketet, és látván az eredményeket, biztosan vissza fog még térni utánpótlásért

a profi:
Ők azok, akik csak jönnek, termék a pulton - majd a szatyorban - és viszlát. Ők már lehet tartoztak a felsorolt csoport valamelyikébe, és helyesen alkalmazzák a szaktanácsadóktól átvett tudást. Néha még be is számolnak a fogyasztott termékről, mit tapasztaltak, hogy tervezik a következő nagybevásárlást.

a félreinformált:
Ők is két csoportot alkotnak: az egyik csoport általában az ünnepek előtt/közben/után jön rá, hogy megszaladt a mérleg. Ők sokszor úgy gondolják, hogy csak bekapják a csodapirulát és minden sínen van… nekik rövid bevezetést tartunk arról, hogy az igazi diéta valójában a konyhában kezdődik, és a bevásárláskor zsákmányolt túrós batyu, és barátai sajnos nem sokáig lesznek jelen az étrendjükben.

Akik pedig a hízást a tömegnövelőben látják, na ők a másik csoport. Nekik is kicsit mesélünk arról, hogy attól, hogy egész nap ezt isszák, nem lesznek izompacsirták, a  testüknek más üzemanyagra is szüksége van.

régi idők gyermekei:
Szülők, nagyszülők. A legtöbbször egészségmegőrzés céljából, vagy megelőző céllal szeretnének vásárolni. NHagy kedvenceik a multivitamin-ásványi anyag palettánk, az ízületvédőink, és az antioxidáns termékeink. Személy szerint én őket nagyon kedvelem, mert ha beválik egy termék, akkor utána örömódákat dalolnak nekem és környezetüknek, hogy az új „gyógyszere” megszüntette a térdfájdalmát.

a kísérő:
Ő csak bejött egy ismerősével, aki épp vásárol… de kedvet kap! Figyeli barátját, ahogy levesz egy-két terméket és látja a csillogást a szemében… és az előtte elfogyasztott termékek eredményét. Hát ő is belevág!

a külföldiek:
Zömében egyetemi hallgatók, akik más ország szülöttei. Ugyan találkoztak már más gyártóval, de a BioTechUSA számukra sokszor még ismeretlen. Mivel naprakészek vagyunk a piac minden termékével, gyorsan tudatjuk vele (ha kell más nyelven is), hogy nem követ el hibát, ha ad nekünk egy lehetőséget, hisz minden termékünk a legszigorúbb Uniós elvárásoknak is megfelel.

az eltévedt lélek:
Ő lehet egy másik boltot keres, de annyira megtetszik neki ami a szeme elé tárul, hogy rögtön visz valamit!

az újrakezdő:
Sok éves kihagyás után újra bele szeretne kezdeni a sportolásba, lehet, hogy már használt táplálék-kiegészítőt, de azóta ez az iparág annyit fejlődött, hogy nem tud teljesen kiigazodni, mi is lenne neki a legjobb. Aggodalomra semmi ok, gyorstalpaló kurzuson fog részt venni ahol bepótolja a lemaradást!

Fontos megjegyezni, hogy teljesen mindegy ki tér be a boltba, bármilyen kérdése, problémája van, biztos találunk rá választ, megoldást!

Mindenkit várunk szeretettel!

 

Fegyi


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2014 - 4. nap