Együnk, vagy ne együnk éjszaka?

2012-04-10 13:57:23

A testépítés egy eléggé zárt szubkultúra, ahol rengeteg okos és kevésbé okos tanács kering a levegőben edzésről, étkezésről, technikáról és más egyebekről. Így van ez az éjszakai étkezéssel kapcsolatban is. Sok testépítőnek semmi sem számít az elején, csak az, hogy tömeget pakoljon fel magára. Az, hogy ez izom vagy zsír, az számukra teljesen mindegy. Abbéli félelmükben azonban, hogy az anabolikus állapot egy pillanatra is megszakadhat, inkább nem is merik végigaludni az éjszakát, arra koncentrálva, hogy úgyis fel kell kelni, enni valamit.

Tudományos háttér

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1156/o_CaseinFusion_908g_20140117133551.jpgAmikor alszol, koplalsz. Koplalás alatt pedig a szervezeted kénytelen üzemanyagként elhasználni a fehérje raktáraidat és átalakítja az aminosavakat glükózzá. Más szavakkal, amíg az álomvilágban tevékenykedsz, az izomzatod közben szépen leépül. Minél később mész étkezés után aludni, annál több izomzatot fogsz felemészteni éjjel.

Ugyanakkor a pihentető alvás feltétele a regenerálódásnak. A pihentető alvás során képződik a növekedési hormon a szervezetedben, ami alapvető feltétele a fejlődésnek!

Végső döntés

Nem véletlen van a táplálék-kiegészítők között kifejezetten lassú felszívódású fehérje forrás, mint amilyen a Casein Fusion. Ha ezt fogyasztod lefekvés előtt 20-40 g-os mennyiségben, az pont tökéletes aminosav ellátást biztosít számodra egész éjszakára. Ha tömegnövelés a cél és nem vagy hízékony, este dobhatsz hozzá lassú felszívódású szénhidrátot is, mint amilyen a zabpehely, vagy teljes kiőrlésű kenyér!

 

 

BioTechUSAMit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Protein Fuel