Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
Elmúltam 18 éves és feliratkozom a hírlevélre
FELIRATKOZOM

Fogyj, erősödj, regenerálódj L-karnitinnel!

2012-09-04 11:45:00

A fogyás manapság élethosszig tartó harc rengeteg ember számára. A megoldást pedig az jelenti alapvetően, ha a szervezet zsíranyagcseréjét meggyorsítjuk. Az L-karnitinnek alapvető szerepe van a zsíranyagcserében, mivel elsődleges tápanyag a test  zsírfelhasználó kapacitásának fokozásában.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1136/o_L-CarnitineChrome_70k_500ml_3d_20140117140753.jpgPersze nyilván nem elég csupán L-karnitint fogyasztani azért, hogy a felesleg eltűnjön. A karnitin, csak úgy, mint a többi zsírégető, önmagában nem elég. Csupán segítség.

Hogyan segít a karnitin a súlycsökkenésben?

A karnitin szerepe a zsírsavak elszállítása a sejt mitokondriumába, ahol az energia termelés zajlik, így a tested nagyobb arányban használ a raktározott zsírokból.

1997-ben végeztek egy vizsgálatot 13-17 év közötti elhízott diákokkal, akiket két csoportba osztottak. Mindkét csoport kapott táplálkozási tanácsadást, előírták számukra az edzést és kaptak étrendet. Az egyik csoport kapott pluszba naponta 2 g L-karnitint, míg a másik csoport csak placebo-t kapott. A három hónapos tanulmány végére mindkét csoport tagjai súlycsökkenést könyvelhettek el, de az l-karnitint fogyasztó csoport átlagosan csaknem 5 kg súlyvesztést ért el, míg a kontrollcsoport csupán átlagosan 75 dekát. A tanulmány egyértelműen bizonyította, hogy az L-karnitin kiegészítés jóval nagyobb súlycsökkenést eredményezett.

Vegetáriánusok esetén is meggyorsította a zsíranyagcserét a karnitin kiegészítés és segített a testzsír csökkentésében.

Ha nincs időd sportolni, akkor is van értelme!

A napi tevékenységed során az energiaszükségletedet nagyjából 40-45%-ban zsírból, 40-45%-ban szénhidrátból és 10-15%-ban aminosavakból fedezed. Ha l-karnitint fogyasztasz, ez az arány megváltoztatható úgy, hogy jóval több lesz a felhasznált zsír mennyisége. A szénhidrátraktárak sokkal korlátozottabbak, mint a zsírraktárak. Ha kifogynak a szénhidrátraktárak, rögtön fáradtságot érzel. Az L-karnitin ezt áthidalva elérhetővé teszi az energiatermeléshez a zsírokat. Ráadásul kevesebb aminosavat is használsz, tehát nem emészted fel az izomzatodat éhség, erőteljes sportolás, vagy szénhidráthiány esetén.

Karnitin az energiáért, állóképességért, erőért!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1136/o_L-carnitine_2000amp_20140117140918.jpgHa rendszeresen edzel és szeretnéd energikusan kezdeni az edzésedet, akkor is nyugodtan iktass be karnitint a napi étrendedbe! Energikusabb leszel, csökken az izomláz mértéke, gyorsul a regeneráció! Ha állóképességi sportoló vagy, akkor  javul a teljesítményed, gyorsulni is tudsz hosszabb távon.

Csökkentsd az izomlázat!

Ha csak alkalomszerűen sportolsz, akkor nagyobb eséllyel alakul ki izomláz. Az L-karnitin pedig azért fog jól jönni, hogy ne savasodj be! A savasodás gyorsítja a fáradást. Ráadásul az edzéshez több zsírt fogsz felhasználni energiaforrásként, így a testzsírodat is kordában tudod tartani. Orvosi tanulmányok mutatták ki, hogy a karnitin csökkenti a tejsav szintjét a dolgozó izmokban. Ha erősportokban vagy otthon, akkor az anaerob anyagcsere melléktermékekén tejsav képződik, ez pedig gyorsítja a fáradást. Ha ezt késleltetni tudod, akkor késleltetheted a fáradást is, vagyis jobb energiával tovább bírod az edzést.

Függetlenül attól, hogy diétázol, tömegnövelés szakaszban vagy, erőemeléssel foglalkozol, vagy maratont futsz, az L-karnitin minden esetben nagyon hasznos kiegészítés számodra!

 

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

zsírégető » zsírégetés » carnitine » karnitin » fogyás » energizáló » diéta » l-carnitine » fogyókúra  » l-karnitin »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK