Győzelemmel kezdtünk a vízilabda EB-n

2014-07-15 12:39:00

Július 14-én elkezdődtek a budapesti rendezésű vízilabda Európa bajnokság mérkőzései. Rögtön az első napon pályára lépett a magyar válogatott és magabiztos győzelmet aratott a spanyolok legjobbjaival szemben!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1664/o_8813_20140715123338.jpg

A lelátók megteltek, a jegyek mind elfogytak az egész EB idejére, annak ellenére, hogy több mobil lelátót is építettek, amelyekre jóval később kezdték a jegyeket értékesíteni. Bár már a délelőtt folyamán és a spanyol-magyar előtt is zajlottak meccsek, a hivatalos megnyitó mégis a magyar válogatott meccse előtt volt. Csodálatos előadást mutattak be a Madách Színház táncosai és a BVSC szinkronúszói, az eseményre pedig a Neo frontembere komponált zenét.

A himnuszok után bemutatták a csapatok tagjait, majd elkezdődött a meccs. A magyar válogatott kissé feszültnek tűnt az első gólig, több helyzetet kihagytunk. Utána egyre jobban és magabiztosabban játszottunk, ami az eredményen is látszott.

A lelátó tombolt, a magyar közönség egyszerűen fantasztikus volt.

Az uszoda "pesti" oldalán mindannyian kaptunk egy-egy papírlapot, pirosat, fehéret vagy zöldet, amelyet fel kellett tartani a megfelelő időben. Így alakítottuk ki a magyar zászlót, ami elképesztően mutatott a tévé képernyőjén! És ez még csak az első meccs volt, mi lesz itt később!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1664/o_10325652_920958381253050_3332470924119672296_n_20140715123341.jpg

Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya az M1-nek elmondta, hogy lelkileg nehéz meccsen van túl a csapat, mert a hazai közönség és a hazai pálya nyomást gyakorol a fiúkra. Ez az első negyeden látszott is, később azonban magabiztossá vált a játék. "Ez egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt lelkileg, hiszen most zúdult ránk ez a hazai környezet és már az első negyedben ez látszott is. Két emberelőnyt rögtön elhibáztunk. A későbbiek folyamán ebben javulnunk kell, hogy hamarabb megnyugszunk, de azt gondolom, hogy ez természetes  volt. Ennek a mérkőzésnek az volt a veszélye, hogy ha nyerünk, akkor  nem történik semmi, ha kikapunk, akkor pedig bajba kerülünk, hogy egyáltalán bejussunk a legjobb hatba. Úgyhogy mindenképpen nagy lépést tettünk a legjobb hat  felé. De természetesen az elkövetkező négy meccs is nagyon fontos."

Az M1 interjújra Decker Ádámmal, a BioTechUSA támogatott sportolójával:

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1664/o_04_deckeradi_esp_eb_150_20140715123334.jpg

"Tibi azt kérte tőlünk, hogy az első egy percben, amikor megérkezünk  a közönség elé, akkor élvezzük ki és utána zárjuk le magunkban  Szerintem sikerült. Az elején azért még benne volt a csapatban egy kis  drukk,  de ahogy jöttek a kontaktusok, a test-test elleni harcok, szerintem ezt egyből levetkőztük és tudtunk a  feladatra koncentrálni.  És taktikusan, szerintem végig magabiztosan végig vezetve megnyertük ezt a meccset.  Örülök neki,  hogy minden olyan előre megbeszélt figura 90 %-ban bejött, amit videóztunk és amire készültünk . Úgyhogy  ez egy plusz erőt adhat  nekünk a továbbiakban, hogy ugyanilyen precizitással hajtsuk végre a feladatokat. Megvolt az első meccs, fellélegeztünk. Megyünk tovább, természetesen a  csoportelsőség a cél, úgyhogy ez még abszolút nem fellélegzés.  Elvesztettük az "EB-szüzességünket”  itthon , úgyhogy  innentől kezdve már „mocskosan” megyünk tovább."

Szép volt, fiúk, gratulálunk!

Nagy Dóri

BioTechUSA

Képek: vlv.hu


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2014 - 3. nap