Ha kell az energia és cél az izomépítés, akkor jöhet a B-Complex!

2012-03-13 13:21:06


Az optimális egészségi állapothoz és a sportbeli teljesítmény fejlesztéséhez minden egyes vitamin szükséges, de a súlyzós edzéseket végző sportolóknak a B-Complex vitamin az egyik legfontosabb!

A komplex B vitamin formula 8 féle B vitamint tartalmaz, amelyek mind vízoldékonyak, tehát napi szinten szükséges a pótlásuk. Mivel számos funkcióban részt vesznek a szervezetben, ezért sportoló személyek esetén szükséges a nagydózisú bevitel. Ahhoz, hogy állandóan kihasználhassuk a B-vitamin nyújtotta előnyöket, folyamatosan érdemes fogyasztani.

Miért kell B-vitamin?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1143/o_B-Complex_60tabs_3D_20140116162300.jpg
A B-vitamin legfontosabb szerepe az anyagcsere folyamatokban van, hiszen az ételből a B-vitamin segítségével lesz a szervezet számára üzemanyag, de fontos funkciót tölt be az idegrendszer működésében is. Bizonyos B-vitaminok pedig a szív- és keringési rendszer egészségét segítik.

B6-vitamin: Segíti a fehérje beépülését, így ha a célod az izomzatod fejlesztése, akkor a B6 vitamin bevitelre mindenképp érdemes odafigyelni! De nemcsak ezért, hanem azért is, mert segíti az összeszedett gondolkodást és támogatja az immunrendszer védelmét.

B-12 vitamin: fontos szerepe van a sejtszintű anyagcserében, de közrejátszik az idegeket borító mielin hüvely képzésében és védelmében is. A sejtek megújulásához és a vörösvérsejtek képződéséhez is elengedhetetlen.

A tiamin, vagyis B1 vitamin az energia előállításában, a megfelelő mentális funkciók és a hangulatunk alakulásában is szerepet játszik.

A riboflavin, vagyis B2 vitamin felelős szintén az ételek energiává alakításáért, de fontos szerepet játszik a vörös vérsejtek képzésében. Erősíti az immunrendszert, valamint a kiválasztó- és emésztőrendszert is.

A niacin több, mint 50 anyagcsere folyamatban vesz részt, így az egyike a legfontosabb B vitaminoknak. Szerepe van a hormonok előállításában, a méregtelenítésben, a koleszterin szint szabályozásában és az energiatermelésben is

Pantoténsav: az energia- és a hormontermelés egyik legfontosabb feltétele, de szerepel a vörös vértestek előállításában is.

Folsav: ugyancsak részt vesz az energiatermelésben, az étvágy, a hangulat és az alvás szabályozásában. A sejtcserében és a szív- és keringési rendszer egészségében is szerepe van.

Nemcsak B-vitamin van a B-Complex-ben!

A BioTechUSA komplex B-vitaminja azonban nem csak az említett B vitaminokat tartalmazza, hanem számos egyéb összetevőt is, amelyek fokozzák a B-vitaminok felszívódását és hatását.  Akár komplex multivitaminként is fogyaszthatod, hiszen tartalmaz még C-vitamint, vasat, A- és D-vitamint, szelént, és különböző növényi kivonatokat.

Az 500 mg C-vitamin mellett a vas is nagy dózisban található meg a Vitamin B-complexben. A növényi kivonatok közül a ginszeng, a guarana és a virágpor segítik a koncentrációt és a szellemi frissességet. A virágpornak méregtelenítő hatása is van. Az édesgyökér csökkenti a gyulladást és erős antioxidáns, így segíti a regenerálódást.

Ha fontos az izomzat fejlesztése számodra, valamint szeretnél energikus is maradni, ideje a B-vitamin bevitelre nagyobb hangsúlyt fektetni!

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Funkcionális edzés G Flex-szel! - 1. rész