Hétköznapi hősök - Avagy hogyan válhatunk mi magunk példaképpé!

2017-12-13 16:52:00

Újabb kiváló sportember és példakép tartott motivációs előadást a BioTechUSA központjában. Vendégünk ezúttal Szőnyi Ferenc, ultratriatlon világbajnok volt.

 

Folytattuk a sikerszériát, és ahogyan eddig, úgy most is, egy érzelmekkel, kalandokkal, sikerrel és kihívásokkal teli élménybeszámolónak és beszélgetésnek lehettek részesei az érdeklődők. A helyszínen közel 50 meghívott vendég, az internet segítségével online a képernyők előtt pedig közel 8000 érdeklődő követte az adást. Ez a nagy figyelem is kiválóan példázza azt, hogy az állóképességi sportágak- köztük nagyot domborítva a triatlon-, mekkora népszerűségnek is örvend, és a fejlődés töretlen hazánkban is.

 

„Mi az 53 éves, négygyermekes komáromi fenegyerek sikerének titka?”

Senki sem születik olimpiai bajnok úszónak vagy kardvívónak. Sőt! Ultratriatlon világbajnoknak sem! Amikor végighallgatjuk egy kiváló, olykor emberi mértékkel felfoghatatlan (sport) eredmény elérésének történetét és ezen keresztül megismerhetünk egy hús-vér embert, akkor újra és újra rá kell, hogy jöjjünk egy nagy alapigazságra. A titok egyszerű, ami nem más, mint a végtelen hit önmagadban, a lehetetlennek tűnő cél elérésében. Hinni abban, hogy megéri minden izzadság-, és könnycsepp, amit a fizikai és lelki terhelés vált ki. Ehhez persze kell egy nagy adag akaraterő, konok kitartás, egy „jó kaszni” és egy önfeláldozó csapat. Nem szabad elfelejteni az önzőséget sem, mert a nagy teljesítmények eléréséhez szinte mindent és mindenkit alá kell rendelnünk. De nincs minden nap verseny, nem kell a határainkat feszegetni. Éreztetni kell a csapatnak is nevezett családdal, hogy valóban nem csak  a „versenygépezet” olajozottan működő kiszolgálói, hanem az életünk része, nekik is vissza kell adnunk magunkból valamit.

 

„Hogyan tovább, mit kezdjünk a sikerrel?”

Merjük objektívan végiggondolni önmagunk helyzetét a világban. Merjük előítélet nélkül megérteni a kimagasló teljesítmények hátterét. Keressük meg benne azt a pluszt, ami minket fizikailag, szellemileg és érzelmileg is jobbra, többre sarkall a sportban és a hétköznapokban.

Túl fontos, túl értékes az a sok és év és kilométer alatt, az erőfeszítéseinkből megszerzett élmény és tapasztalat. Hiszem, érzem és látom a világban, hogy ezzel felelősségteljes feladatunk van. Mégpedig az, hogy másoknak, másokat is segítsünk ezen az Úton önmaguk kiteljesedéséhez.

Az előadás teljes videoanyagát itt tudjátok visszanézni.

Kedves Feri, még egyszer köszönjük, köszönöm a mély gondolatokat, tanácsokat, élményeket és sok szeretettel üdvözlünk 2018-tól a BioTechUSA csapatában!

 

 

Janota Zoltán

BioTechUSA állóképességi szakértő

triatlonedző

15x Ironman

@johnnyghostleader


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK