Hogyan tartsuk be az újévi fogadalmakat?

2013-01-02 12:05:00

Ha komolyan gondoltad az újévi fogadalmadat, bizony nem árt átgondolni, hogyan is lehet betartani. Sokan fogadják meg, hogy fittebbek lesznek, leteszik a cigit, lefogynak stb. Ám azzal, hogy a naptárban lapoztál egyet, még nem léptél igazán előrébb… Itt van néhány tipp, amelyek segítségedre lehetnek, hogy be is tudd tartani a fogadalmaidat!

Szabj határidőt!

„Idén lefogyok–na jó, de mégis mikorra? És mennyi feleslegtől szeretnél megszabadulni. Kalkuláld ki, hogy ha valóban testzsírból szeretnél fogyni, akkor az ideális fogyás heti fél-egy kg. Számolj inkább fél kg-val, hogy biztosan teljesítsd az elvárásaidat. Így mi lesz a határidő?

Fogadalom-hegyek

Az újévi fogadalmaidnál mindig ügyelj arra, hogy ne akarj változtatni túl sok területen az életedben. Ha ebbe a hibába mégis beleestél, akkor szelektálj a fogadalmaid közül és maximum kettőt próbálj tartani, de a legjobb, ha csak egyre kell koncentrálnod. /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1274/o_Fotolia_681058_S_20130102121233.jpgKarrierépítés? Maraton? Családi élet? Egyszerre biztos nem tudsz mindenen változtatni, hogy az valóban tartós is legyen…

Oszd meg valakivel

Ahelyett, hogy magadban tartod a terveidet, oszd meg inkább mással is. Ez sokkal jobban fog motiválni abban, hogy be is tartsd! Ráadásul akivel megosztottad a vágyadat, motiválni és ösztönözni is tudJ

Vezess naplót a fogadalmadról!

A naplóvezetés egy nagyon jó technika. Sokan azért nem tartják, mert időigényes, pedig a tervek komolyságát az is jelzi, hogy hajlandó vagy-e időt szánni rá! A napló azért is jó, mert láthatod a változást és ha sikerül véghezvinni a tervet, büszke lehetsz magadra, és erőt meríthetsz belőle később, ha  meginognál!

Kezdd el most!

Ismerős, hogy „majd holnap”, „na, majd hétfőn”, amiből aztán nem lesz semmi, igaz? Január 1. már el is múlt, úgyhogy nincs tovább halogatás! Ha változtatni akarsz, akkor MOST kezdd el!

Képzeld el!

Képzeld el magad! Nyári strand, 10 kg-val könnyebben, vagy kockás hassal, fürkésző tekintetek között. Képzeld el, hogy nincs benned sóvárgás a korábbi szenvedélyed iránt, ami lehet akár cigi, akár alkohol, akár édesség… Képzeld el, hogy beleguggoltál a rég áhított súlyba, vagy sikerült 10x húzódzkodnod, ami évek óta az álmod volt! Élvezed, hogy jól nézel ki, egészséges vagy, jó az állóképességed és valóra vált az álmod… Jól hangzik ugye? Csak rajtad múlik a megvalósítás!

Találj társat!

Találj egy partnert, aki szintén ugyanazt tűzte ki célul, mint Te! Így könnyebben motiváljátok egymást, nem maradnak ki lustaság miatt edzések, ráadásul nagyszerű versenyt is ígér a partnerség, hiszen az nem lehet, hogy „neki előbb sikerül, mint nekem”!

Kérj segítséget

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1274/o_Fotolia_561075_S_20130102121244.jpgHa nem tudod, hogyan állj neki, hogy biztos legyen a siker, kérj segítséget! Ha edzéscélod van, keress egy személyi edzőt, ha fogyni szeretnél, akkor táplálkozási tanácsadót, vagy dietetikust! Ne hagyd magad elbizonytalanítani, keress egy szakértőt, akiben tökéletesen megbízol és akinek az utasításait követed. Így nem lesz benned bizonytalanság érzés, hogy vajon tényleg jó úton jársz-e, jó-e például a diétád vagy jól válogattad-e össze a táplálék-kiegészítőidet?

Fotózz

Lásd a változást, kövesd a fejlődésedet fotókkal! Ez legalább olyan jó, mint a naplózás! Érdemes kéthetente fotózni, ha fogyás, vagy izomtömeg növelés a célod. Két hét pont megfelelő idő, hogy kellően motivált legyél a fotózáshoz! Később pedig óriási élmény visszanézni, hogy milyen változásokon mentél keresztül.

Helyettesítő tevékenység

Valamilyen rossz szokástól megszabadulni nem könnyű feladat. Akár a tévé előtti nassolásról, vagy a kávé melletti cigizésről is legyen szó, ez mind olyan pótcselekvés, aminek az elhagyásával hiányérzeted lesz. Ha erős vagy, nem lesz szükséged helyettesítő tevékenységre, de ha érzed a visszaesés veszélyét, célszerű kitalálni valamilyen egészséges megoldást. Tévé előtt például répát is lehet rágcsálni, de cigi helyett sem rossz megoldás.

Sok sikert a fogadalmak betartásához!


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Jenő – Mindig legyen előtted a cél!