Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Karfiolkrémleves recept

2018-02-11 10:08:00

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiol
  • 2 dl csirkehúsleves vagy zöldségleves (kockából)
  • 0,5 tk. kókuszolaj
  • 0,5 dl rizstejszín
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • bazsalikom

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt néhány percig a kókuszolajon pároljuk, majd felöntjük a levessel, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, összerottyantjuk. Botmixerrel pürésítjük és fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Ha kész bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.


Tipp: isteni finom sült csirkemellkockákkal is, így a fehérjetartalma is magasabb.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

Silye Gabriella


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

diéta » leves » zöldség » recept »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK