Kontrollált étkezés

2012-01-24 11:11:31

Miért eszünk? Alapvetően azért, mert éhesek vagyunk. A táplálkozás megkezdésére, a táplálékfelvételre az éhségérzet sarkallja az embert.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1106/o_FatControl_120ChTabs_20140110161757.jpgÉhség...

Tüneteit mindenki jól ismeri: kellemetlen gyomortáji fájdalom, nyomás, korgások, émelygés, gyengeség, idegesség, fejfájás, szédülés vagy esetleg éppen étvágytalanság formájában. A túlzott mértékű, vagyis a szervezet működéséhez szükséges mennyiségen felüli táplálék-felvétel, vagyis a mértéktelen fogyasztás megfelelő energiafelhasználás – sport, fizikai munka – hiányában elhízáshoz vezet. Előfordul, hogy az éhségérzet kialakulásában lelki okok, nem pedig a test éhezése áll.

A tudományos magyarázat a következő

Az éhségérzet és a jóllakottság kialakulásáért felelős központok az agyban, a vegetatív idegrendszer részét al­kotó közti agyban elhelyezkedő hypothalamusban találhatók. A jóllakottság központjait je­lentő magcsoportok (nucleus ventromedialis) ingerlése a táplálékfelvétel megtagadását eredmé­nyezi, az ezek két oldalán kívül elhelyezkedő magvak (nucleus laterális) ingerülete mértéktelen táplálékfelvételre vezet. Az előbbiek főként szabályozó szerepet töltenek be és zömében az utób­biak túlzottan aktív működését gátolják. Normális körülmények között a szervezet különféle te­rületeiről a központokra ható ingerületek határozzák meg az érzetek kialakulását. A gyomor és béltraktus falában levő mechanoreceptorok által érzékelt feszülés mértéke, a vércukorszint ala­csony vagy magas volta és több más tényező által kiváltott inger az éhség vagy jóllakottsági köz­pont ingerületét kiváltva éhség- vagy jóllakottsági érzetet kelt. De befolyással van a központokra például kevés alkohol elfogyasztása vagy a dohányzás is, mely csökkenti az éhségérzetet, befolyá­solja a táplálékfelvételt az íz- és szagérzés és számos emocionális tényező (bánat, öröm stb.) is.

Fogyni szeretnél?

Ha fogyókúrázni szeretnél, akkor azt jól átgondoltan, elszántan és kitartóan kell végigcsinálnod. Attól függően, hogy mennyit szeretnél fogyni, a fogyókúra pár héttől kezdve akár hónapokig is tarthat. Ha jól felépített, átgondolt, a lehetőségekhez képest gyors és eredményorientált fogyásra vágysz, válassz erre kitalált programot!

A koplalás nem jó. Tartós eredményt nem érhetsz el úgy, hogy nem eszel semmit. Ez a módszer azonnali, látványos fogyást eredményez ugyan, viszont a leadott pár kiló hamar visszajön. Kevesen tudják, hogy a zsír megy le utoljára, kiéheztetett szervezeted előbb az izmaidat kezdi leépíteni, majd bármi keveset is eszel, azt elraktározza vésztartaléknak. Ha ráállsz a mérlegre, a súlyod valóban kevesebb lesz, de csak magadat csapod be. Ha nem eszel semmit, megvonod a szervezetedtől a működéshez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat és egyéb szükséges tápanyagokat, mely fáradtsághoz, erőtlenséghez, de-koncentrált állapothoz, rossz teljesítőképességhez, a libidó teljes hiányához, beesett, szürke archoz, fénytelen szemhez, anyagcserezavarokhoz, súlyosabb esetben akár betegségek kialakulásához is vezethet.  Éppen ezért okosan kell fogyókúrázni.

Csökkentsd az étvágyat hatékonyan!

Az Fat Control nem csupán az éhség érzetétől szabadít meg, hanem az éhség okozta stressznek is elejét veszi. Így a szervezeted ahelyett, hogy kétségbeesne, a célodnak megfelelően ráhangolódik a fogyásra. Az Fat Control egy XXI. századi étvágycsökkentő rágótabletta káros következmények nélkül. A fenti tudományos magyarázatból már tudod, hogy az éhséget két receptor érzékeli: az egyik a gyomorban lévő nyomást méri, a másik a vércukorszintet ellenőrzi. Ha egyik vagy másik, netán mindkét receptor jelez, rövidesen támad az éhség...

Az Fat Control pont ezt a két érzékelő-receptort blokkolja, s ezzel eléri, hogy a szervezeted ne éhségriadót fújjon, hanem inkább a testedben felhalmozott zsírkészlet elégetéséből szerezzen energiát. Étkezés előtt 10 perccel rágj el két rágótablettát, majd igyál rá egy nagy pohár vizet. Az eredmény magáért beszél: telítettség érzetet kelt, csökkenti az éhségérzetet, szinten tartja a vércukorszintet, magas rosttartalma gyorsítja az emésztést és segít eltávolítani a salakanyagokat.

Ha az Fat Control-t Ultra Loss-szal kombinálod, már jó úton vagy a profi diéta felé. Az Ultra Loss megváltó finomság vacsora helyett. Diétás turmix, melyet könnyedén elkészíthetsz, mindössze két mérőkanálnyi port kell elkeverned három deci folyadékban, lehetőleg alacsony zsírtartalmú tejben, vagy – ha nagyon elszánt vagy – vízben. A turmixod elegendő vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaz majd ahhoz, hogy a közérzeted jó legyen, ugyanakkor kalóriatartalma mindössze 99, meg amit a tejjel hozzáteszel. Reméljük, visszatart a nassolástól a tudat, hogy az Ultra Loss mellett nem szabad enni, mert minden falattal az ellenkezőjét éred el. Három órán belül semmit ne egyél! Az Ultra Loss vacsora idejét úgy állapítsd meg, hogy lefekvés előtt egy-két órával lecsússzon a turmix.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1106/o_UltraLoss_500g_3D_20140110161735.jpgMi kell még a diétához?

Az Ultra Loss és az Fat Control mellé te is kellesz! A fogyáshoz diétás étrendre, mértékletességre, és természetesen mozgásra is szükség lesz. Mozgásra nem csak azért van szükség, mert kalóriát éget. Ha rendszeresen, mondjuk, hetente kétszer egy-másfél órát mozogsz, azzal már biztosíthatod a megfelelő állóképességet, erőnlétet és kondíciót. Ha fogyókúra miatt sportolsz, ennél több, heti három-négy edzésre is szükség lesz. Válassz olyan sportot, mely közel áll a személyiségedhez és melyhez könnyen hozzáférhetsz. Diétád során igyál sok folyadékot, lehetőleg szénsavmentes vizet. A cukros és a rengeteg E betűt tartalmazó diétás üdítőket felejtsd el.

És végezetül: az Fat Control OÉTI által engedélyezett táplálék-kiegészítő, mely semmiféle egészségre káros anyagot nem tartalmaz. Az éhségcsökkentő hatást olcsóbb és egyszerűbb mesterséges vegyületekkel elérni, ám az Fat Control ennél sokkal jobban szeret téged és a testedet. Csupa természetes, a szervezet számára jól ismert összetevőt tartalmaz, így nem kell kellemetlen, esetleg veszélyes mellékhatásoktól tartanod, hanem könnyű lélekkel ráhangolódhatsz egy kíméletes, mégis hatékony termék jótékony támogatására. Minden fórumon, így most is felhívjuk a figyelmedet, hogy az engedély nélkül, kéz alól árusított, interneten, ellenőrizetlen forrásból származó diétás készítmények, tabletták komoly egészségkárosodást eredményezhetnek, tönkretehetik a vesédet, a májadat, mindemellett garantált, és főként tartós fogyást nem eredményeznek. Bárhonnan is vásárolsz, jól nézd meg, mit veszel!


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK