Kozák Danuta is bekapcsolódik a Bajnokok Útja Alapítvány munkájába

2013-11-07 13:39:00

A londoni olimpián aranyérmet szerzett kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által létrehozott Bajnokok Útja Alapítvány idén márciusban kezdte meg működését. A szervezet a gyermekek egészségtudatos nevelése érdekében olyan program megvalósításába kezdett, mely a fiatalokat a tudatos életvezetés kialakítására ösztönzi, és tartós eredménnyel kecsegtet.

A kezdeményezés egyfajta kísérleti fázisában élsportolók és olimpikonok tartottak bemutató előadásokat a programban résztvevő iskolák negyedik osztályos tanulóinak, melynek során nemcsak a saját sportágukban elért sikereik titkát osztották meg, hanem ösztönzést adtak a gyerekeknek saját céljaik megvalósításához is. Az alapítvány további tervei között szerepel tehetséggondozási programok létrehozása ismert sportolók részvételével, valamint olyan pályázatok indítása, amelyeken oktatási intézmények vehetnek részt egészségnevelési és sport orientációs célokkal.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1569/o_IMGP3446_20131107134637.JPG

Az alapítvány munkájában aktívan részt vevő élsportolók közül a tavaszi félévben a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, az EHF-kupa győztes kézilabdázó Tápai Szabina, a mountain-bike junior vb ezüstérmes, londoni olimpikon Benkó Barbara, és az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás is ellátogatott egy-egy általános iskolába. A szervezet munkájához az idén ősztől a többszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danuta, valamint a világbajnok vízilabdázó Decker Attila is csatlakozik.

Előremutató, pozitív kezdeményezésnek tartom a Bajnokok Útja Alapítvány törekvéseit, hiszen manapság egyre nagyobb kihívás rendszeres sportolásra ösztönözni a fiatal generáció tagjait. Sikeres és ismert sportolóként úgy érzem, hogy hitelesen állhatok a gyerekek elé, bízva abban, hogy a jövő bajnokai majd közülük kerülnek ki” – fogalmazott Kozák Danuta, olimpiai bajnok kajakozó. Hozzátette, hogy „fontosnak éreztem, hogy Kriszta személyében egy kajakos csapattársam egyéni kezdeményezése mellé álljak, akinek a céljaival maximálisan azonosulni tudok.”

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Arnold Classic Europa 2013 - 2. nap