Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Miért pont a zabpehely?

2012-09-05 16:29:00

A zabpehely az egyik leggyakrabban fogyasztott szénhidrátforrás a testépítők körében. Miért? Természetesen nem a cukros gabonapelyhekre gondolunk, amiket a gyerekek kedvenceiként árulnak, hanem magát a hántolt zabot, ami fehérje porral keverve egy komplex étkezést kitesz.

Glikémiás indexét tekintve közepes felszívódású, így viszonylag hosszan tart jóllakott állapotban. Pont ezért nagyszerű szénhidrátforrás reggel a hosszú tápanyagmentes időszakban, valamint edzés előtt 1-1,5 órával fogyasztva. Egyszerű elkészíteni is, hiszen egy shakerben a finomra hántolt verziója jól megpuhul és rágás nélkül lenyelhető. Keverd egy adag fehérjével!


Ötletek a felhasználásához

 

  • Nyersen is fogyasztható, pár perc áztatás után akár gyümölccsel, túróval, cottage cheese-zel, fehérje porral keverve
  • Főzve/sütve is kiváló például tojással
  • Felhasználható süteményekhez, palacsintákhoz liszt helyett stb.
  • Panírként is alkalmazható
  • Fasírtban zsemle helyett
  • Kenyér alapja is lehet

 


Tápanyag tartalom 100 g zabpehelyben

Kalória:

379

Szénhidrát:

69 g

Rost (a szénhidrátban):

10 g

Fehérje:

13g

Zsír:

7 g


Összetevői

 

  • magas rosttartalom
  • jelentős ásványi anyag-és vitamin tartalommal rendelkezik
  • 7 féle fontos aminosavból is arányaiban nagy mennyiséget tartalmaz
  • zsírtartalma főként telítetlen zsírokat jelent, ami különösen fontos a szervezet számára

 

Élettani hatásai:

 

  • csökkenti a koleszterin szintet
  • segít megelőzni a szívbetegségeket
  • cukorbetegek is fogyaszthatják

 

 

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

szénhidrát  » zab » étrend » zabpehely » diétás recept »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK