Napi 1 – One-a-day napi vitamin

2011-12-05 14:40:47

Rohanó világunkban immunrendszerünket rengeteg külső támadás éri, legyen szó a munkahelyi stresszről, vagy akár az őszi időszakban oly gyakori megfázásos betegségekről, esetleg a tömegközlekedés vagy a bevásárlás során ránk ragadó bacilusokról.

A mi dolgunk, hogy állandó védelmet biztosítsunk szervezetünk számára az ilyen káros külső behatások ellen. Kis ráfordítással, már napi egy vitaminnal megőrizhetjük egészségünket, vitalitásunkat akár az őszi-téli időszak megbetegedések szempontjából veszélyesebb hónapjaiban is.

A BioTechUSA ONE-A-DAY vitaminja a legközkedveltebb vitaminok közé tartozik. Ennek több oka is van. Nevét az adagolásáról kapta: naponta egy. Az, hogy naponta egy tablettával már biztosíthatjuk az alapvető vitaminok és ásványi anyagok bevitelét, mindenképpen pozitív szempont. A tabletta mérete akkora, hogy a könnyen lenyelhető. Egy dobozban 100 db tabletta található, így egy doboz pontosan 100 napra elegendő. Láthatjuk, napi 27 Ft-tal már biztosíthatjuk mindannak a sok hatóanyagnak a jótékony hatását, ami ebben a termékben van.

Mi van benne, és mi mire jó?

A vitamin: egészséges bőr, haj, szem vitaminja, lerövidítheti a betegségek lefolyását, erősíti a csontokat, gyorsítja a növekedést

D vitamin: csontok egészsége, az A vitamin, a kalcium és a foszfor felszívódását segíti.

E vitamin: sejthártya védelme, antioxidáns, segíti a szelén és a K-vitamin felszívódását, csökkenti a fáradtságot, vizelethajtó hatású, csökkenti a vérnyomást.

C vitamin: immunrendszer védő, antioxidáns, véd a fertőzésektől, gyulladás gátló, csökkenti a vér koleszterin szintjét, megakadályozza a skorbut (csontritkulás) kialakulását.

B1 vitamin: kedvező a hatása az idegrendszerre és a szellemi teljesítményre, műtét, betegség és stressz alatt, nagyobb a szervezet szükséglete.

Riboflavin (B2): fontos szerepet játszik a zsírok, szénhidrátok és fehérjék lebontásában, a vérképzésben és a légzés folyamatában, jó hatással van a növekedésre és a szaporodásra.

Niacin (B3): jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában, hormonok képződésében.

B6 vitamin: nagy szerepet játszik a tápanyag-feldolgozásban, az aminosavak átalakításában, egyes anyagok eltüntetésében, segít megakadályozni különböző idegi és bőrbetegségeket, enyhiti a hányingert és csökkenti az éjszakai izomgörcsöket.

Folsav (B9): sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen, Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul.

B12 vitamin: adásával lassítható, megelőzhető a szellemi leépülés, elősegíti a vörösvértestek képződését és regenerálódását így megelőzi a vérszegénységet.

Biotin (H vitamin): hiánya bőrbetegséget, bőrhámlást okoz, enyhíti az izomfájdalmakat.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1053/o_One-A-Day_100tabs_3D_20140110155409.jpg
Pantoténsav (B5):
központi szerepet tölt be a szénhidrát-, a zsír- és a fehérjeanyag-cserében, energia felszabadító hatása van, fontos szerepet játszik, a stressz, depresszió szorongás csökkentésében, a migrénes fejfájás tünetének enyhítésében, az alkoholizmus leküzdésében, herpesz és arthritisz megszüntetésében is szerepet játszik.

Kalcium: csontritkulás megelőzése, csontok védelme, vérnyomás csökkentése

Magnézium: számtalan anyagcsere folyamat része, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez, hiánya visszaveti a csontnövekedést, szívritmuszavarokat idézhet elő, növeli a trombózis kockázatát

Cink: antioxidáns, legfontosabb szerepe a sejtek határoló hártyájának (sejtmembrán) integritásának fenntartásában van, befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését, kedvező hatással van a bőrre, antibakteriális hatása van

Vas: oxigén és széndioxid szállításban játszik kiemelkedő szerepet, vérképző, csökkenti a fáradékonyságot, enyhíti a permenstruációs időszakban fellépő fájdalmakat

Jód: segíti a pajzsmirigy működését, az anyagcsere folyamatokban is részt vesz, hiányában súlyos elhízás következhet be, vérkeringés szabályozása

Króm: Az inzulinnal együtt közremûködik a szénhidrát-anyagcserében, Segít a fehérjék eljuttatásában oda, ahol szükség van rájuk.

Mangán: szívinfarktust és bizonyos típusú rákos folyamatokat előz meg, számos enzim működésének a beindításához szükséges, RNS és a DNS szintézisben, nemi hormonok termelésében, vércukorszint szabályzásában is szerepet játszik.

Szelén: antioxidáns, hozzájárul a haj-, a bőr és a szem egészségéhez, valamint a máj rendes működéséhez, enyhíti a rossz közérzetet, Megelőzi és csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását

Molibdén: életfontosságú nyomelem, három enzim működéséhez szükséges, csökkenti a fogszuvasodás veszélyét


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Funkcionális edzés G Flex-szel! - 2. rész