Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Omlett avokádókrémes pufirizzsel

Omlett:

4 tojásfehérjéből, beletettem a light mozzarella szeletkéket és a karikára vágott paradicsomokat is, kókuszzsíron megsütöttem.

Avokádókrém:

–       2 db avokádó (érett)

–       1 kis db lilahagyma (apróra vágva)

–       1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)

–       1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)

–       2 ek citromlé (vagy friss lime)

–       2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)

–       3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)

–       0.5 teáskanál 

–       0.25 teáskanál oregánó

–       bors ízlés szerint (frissen őrölt)

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1922/o_Szekely_Reka_20160419131253.jpg

Elkészítés:

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével  pürésítsük.

Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.

A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.

A paradicsomot a végén adjuk hozzá.

Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

Székely Réka