Óvd az ízületeidet a BioTechUSA készítményeivel!

2012-09-26 08:55:00

A téli időszak hideg, nedves időjárása nem tesz jót az érzékeny ízületeknek. Azt tanácsoljuk, juttasd megfelelő tápanyagokhoz az ízületeidet, csökkentsd a gyulladást, fokozatos terheléssel szoktasd ízületeidet a mozgáshoz és étkezéseid során vigyél be antioxidánsokat!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_iStock_000006827806Small_20120810132627.jpgEgy kis biológia. Az ízületek a végtagok hajlításában vesznek részt és két szomszédos csontfejet kötnek össze. A csontfejeket porcok borítják és köztük ízületi folyadék van, ami a „kenést” végzi. Az egészséges ízületi porcot porcsejtek alkotják, melyek ízületi folyadékkal (vízzel, kollagénnel) borítottak. A kollagén kötőszövet, amelyben a porcsejtek helyezkednek el. A porcok fő szerkezeti eleme fehérjéből, valamint glükozamin és kondroitin-szulfát típusú vegyületekből áll. Vízmegkötő képességük biztosítja a porc rugalmasságát, védi az ízületet a gyulladás ellen. A porcok tudnak regenerálódni. A porcsejtek képesek szaporodni, kollagént termelnek. Amennyiben a porcregenerálódáshoz szükséges tápanyagok nem megfelelő mennyiségben vannak jelen, úgy csökken a szövetek szilárdsága.

Rengetegen szenvednek ízületi fájdalmaktól és sokaknak a mozgás is nehezükre esik az ízületek gyulladása miatt. Az ízületi gyulladást az okozza, hogy az ízületek sérülnek, gyengülnek, így a porcok a csontok végein egymáshoz dörzsölődnek, mivel kevés az ízületekben az ízületi folyadék. Az ízületi gyulladás krónikus betegsége a csontoknak, különösen a terhelést viselő csontok esetében alakul ki, mikor a porcszövet sérül. Ez igen fájdalmas betegség és jelentősen korlátozza a mozgást. Az ízületi gyulladás velejárója lehet az öregedésnek, de sok egyéb tényező is befolyásolja. Pl. a sérülések, fokozott fizikai terhelés. A túlsúly is elősegíti az ízületi gyulladások kialakulását a terhelést viselő ízületeknél.


Az ízületi gyulladás fokozatosan alakul ki, leggyakrabban a csípő, térd, ujjak, gerinc ízületeiben, de máshol is előfordulhat. A fájdalom érzet a legfőbb tünet, melyet fokoz a terhelés és enyhít a pihentetés. A reggel ébredéskori merev, nehezen mozgó végtagok is ezt jelzik, ami a bemozgatással elmúlik. Amint az ízületi gyulladás folyamata elindul, az ízületek nehezen mozognak és érzékennyé válnak. A gerincben kialakult ízületi gyulladás fájdalma kisugárzik a karokra, lábakra is. A gyógyszeres kezelés mindössze a tünetek enyhítésére alkalmas. A fájdalomcsillapító inkább árt, mint használ a kopásos ízületi betegségeknél. Minden megy a régiben, ugyan nem fáj, de a következő alkalommal már rosszabb lesz, mint előzőleg volt.

Mitől fájnak az ízületeid?

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_Fotolia_1250655_S_20120810132730.jpg1. TÚLSÚLY

Az ízületeket optimális esetben a természet, az ideális testtömeg cipelésére tervezte. Az izomtömeget edzéssel lehet növelni, de az ízületeket nem tudjuk teherbíróbbá tenni. A túlsúly, amely korunk pestise, ugyan úgy terheli az ízületeket függetlenül attól, hogy izomból vagy zsírból ered. Az izomzat csak kis százalékban képes csökkenteni az ízületek terhelését.

2. TERHELÉS

Az ízületeket folyamatos terhelésnek tesszük ki, ami normális, hiszen ez a feladatuk. Például, ha valaki napi 5-ször leguggol, az 30 év alatt kb. 50 ezerszer hajlítja be ilyen terhelés alatt a térdeit. Egy testépítő, lábedzés alatt, akár 180-szor is megteszi ezt, (guggolás, lábtoló gép, combfeszítő, -hajlító stb.) ráadásul jelentős súllyal, ami akár nyolcszoros terhelést is jelenthet az ízületeire nézve, mint a kívánt saját testsúly mozgatása. Tehát egy lábedzés, több mint 250 nap normál terhelésének felel meg. De ugyan ilyen extra terhelés bármely sport, vagy fizikai munka. A fizikai megterheléseknek és a mozgásnak nagyon sok pozitív élettani hatása van, de az ízületek élettartamát jelentősen csökkentik.

3. KOR

A korral a keringés lelassul, az ízületi szalagok vesztenek a rugalmasságukból, a súrlódások hatására megkopnak a porcok, és lassul, vagy akár teljesen leáll a regeneráció.

4. SÉRÜLÉS

Betegség vagy sérülés hatására is kialakulhatnak ízületi problémák. Ennek gyógyítása, orvosi feladat, és szakorvos feladata a műtéti, vagy gyógyszeres beavatkozás megállapítása.

Mi az ízületi bántalmak lényege?

Az ízületi fájdalmak és bántalmak több, akár egyidejű kellemetlen probléma hatására alakulnak ki:

1. A porcok közötti ízületi folyadék mennyisége csökken, így a porcok „kenése” csökken, kialakul a súrlódás.

2. A terhelés hatására összenyomódnak az ízületi tokok, kiszorítva az ízületi folyadékot így szintén súrlódás és kopás jelentkezik. Ezért javasoljuk a lazítást, és az ízületnyújtó mozgásformák kiegészítő végzését (pl.: kettlebell, úszás stb.).

3. A porcokat apró hajszálerek fűzik át, amelyek biztosítják a porcok tápanyagellátását, újjáépülését. Ez sokszor lelassul, megáll, melynek oka sok esetben a felgyülemlett méreganyagban keresendő.

4. A szalagok vesztenek a rugalmasságukból.

5. Az ízület begyullad, mely erős fájdalommal, vizesedéssel, duzzanattal járhat.

A BioTechUSA mindenféle ízületi és porcfájdalomra kínál megoldást. Válaszd ki, hogy melyik csoportba tartozol és dönts eszerint!

 

Untitled Document
/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_ArthroGuard_120tab_3D_20140117144549.jpg
/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_Glucosamine500_60caps_3D_20140117144626.jpg
/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_FlexFormula_60caps_3D_20140117144608.jpg
/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1069/o_Jointcartilage_3d_20140117144805.jpg
Termék Arthro Guard Gold Glucosamine 500 Flex Formula JOINT & CARTILAGE
Leírás A BioTechUSA komplex ízületjavító készítménye, amely a már kialakult komoly problémák esetében nyújt segítséget. Újdonság az ízületi fájdalmak gyógyításában, amely orvosilag is elismert. Egy ideális termék arra az esetre, amikor még nem alakult ki a baj. A Joint and Cartilige tabletta, a túlterhelés miatt kialakult izületi betegségekben vagy porckopásban szenvedők különleges táplálkozási igényeihez igazított összetételű termék
Kinek ajánljuk Bárki szedheti megelőzésre és már kialakult probléma esetén is kiváló választás. Bárki szedheti, erősíti a kötőszöveteket, és regenerálja a sérült porcokat.Megelőzésre és már kialakult ízületi gyulladás esetén javasoljuk. Bárki szedheti, főleg megelőzésre ajánljuk. Túlsúlyos személyek, sportolók, folyamatos álló illetve nehéz fizikai munkát végzők számára, akiknek izületei fokozott terhelésnek vannak kitéve, és idősebb korban lévők számára.
Összetevők száma 18 3 5 3
Gyógynövény hatóanyagok IGEN NEM NEM NEM
Kiszerelés 100 tab 60 tab 60 tab 60 tab


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Arthro Guard Gold