Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Protein mézeskalács

2016-04-15 11:56:00

Többszöri kísérletezés során megszületett a protein-mézeskalács receptem, amit nem kell pihentetni, és azonnal puha lesz! :)

Hozzávalók:

 

  • 170 g zabpehelyliszt
  • 100 g barna rizsliszt
  • 50 g Iso Whey Zero (mézeskalács ízű)
  • 3 ek diabetikus méz
  • 2 ek görög joghurt
  • 35 g kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 ek kakaópor (ízlés szerint szintén, de elhagyható)
  • szódabikarbóna

 

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1900/o_baki_andrea_20160415115741.jpg

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, a tésztánkat zabpehelylisztes deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A máz önmagában nem fog megdermedni, mivel cukormentes, ezért sütés előtt érdemes a már kiszaggatott mézeskalácsokat díszíteni, a hőtől rá fog sülni. A mázhoz további 25 g Iso Whey Zero-t (tulajdonképpen ez lehet mézeskalács, vagy akár vanília ízesítésű is) egy tojásfehérjével robotgéppel összekeverünk, és annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy a kellő sűrűséget elérjük. Ez nálam kb 2-3 ek rizslisztet jelent, de ez függ a tojásfehérje mennyiségétől is. A kidíszített mézeskalácsok 180°C-on kb 5 perc alatt megsülnek. Amint kihűltek, már lehet is fogyasztani! :)

Baki Andrea


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

Protein mézeskalács »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Tribooster