PROTEINMISU, avagy protein tiramisu

2016-04-22 11:15:00

Hozzávalók:

A piskótához:

-2 tojasfehérje
-2 kk sütőpor
-pici szódabikarbóna
-10 g csokoládé ízű Iso Whey Zero
-10 g zsírtalanitott kókuszliszt (vagy helyette fehérjepor)
-50 g light cottage cheese (vagy sovány túró)
-kb. 3-4 evőkanál eritrit vagy más édesitő
+1dl vízben 1,5 tk instant kávé és 1,5 kk rumaroma keveréke

Elkészítés:

Alaposan összekeverünk mindent egy hőálló edényben és légkeveréssel megsütjük kb. 10 perc alatt, vagy mikróban 4×1 perc max teljesítményen és kb. 3×1 perc grill fokozaton/vagy 60%-on (vagy egyszerűen ugyanazon fokozaton, meg-megkeverve míg piskóta állagú nem lesz)

A krémhez:

-80 gramm light sajtkrém vagy sovány krémtúró
-15 gramm vaníliás Iso Whey Zero
-1-2 teáskanál édesítő

Elkészítés:

Feldaraboljuk a piskótát, ebből mehet egy réteg alulra, bőségesen meglocsoljuk a rumos kávéval, rákanalazzuk a krém felét, majd még egyszer ugyanígy. A tetejét édesítős kakaóporral vagy csokis fehérjével hintjük meg.

1-2 óra hűtés után az igazi, mikor már jól összeértek az ízek.
Tápérték a felhasznált alapanyagoktól függ, nekem így alakult:

280 kcal/45 g protein/13,5 g ch/5,3 g zsír

 

Soós Alexandra


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK