Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Strandszezon – A felkészülés (8. rész)

2013-04-14 20:38:00

Elérkeztünk a program 3. beszámolójához.  Az elmúlt 1 hónap tanulsága: bővítsd az otthoni háztartási eszközök számát, hogy sok új finom dolgot ehess.

Miért kéne ízetlen és egyhangú ételeket enni diéta alatt, ha sok egészséges és a diétát nem gátoló étel receptjét találjuk meg az interneten. Az első 2 hónapban és mondhatjuk régebben is az alap receptet használtam a csirke elkészítéséhez.(főzés, sütés, párolás). Rettentő unalmas tud lenni, ha nap mint nap ugyan úgy néz ki az étrended (legalább is nekem). Reggeli zab+fehérje, 3x csirke+zöldség, este túró+fehérje. Így ez a hónap a kísérletezésről is szólt. Az egyik nagyon sikeres recept, amit a neten találtam és el is készítettem, az a zab palacsinta volt. Akik figyelemmel követték a strandszezon Facebook oldalát már találkozhattak az elkészült művel, de mindenképp meg kell osztanom veletek mert a kollégáim és a családom körében is hatalmas siker volt.

Zabpalacsinta recept:/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1379/o_palcsi_20130414204110.jpg

20 dkg zabpehely (őrölt)
2 dl zsírszegény tej
3 dl víz
5 tojásfehérje
1 tojássárgája

édesítőszer
olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót és az édesítőszert. Habverővel pár másodpercig verjük.

2. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel).

3. 1 merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.

4. Még melegen megtöltjük és feltekerjük. A képen zsírszegény túró, eper-vaníliás fehérje (40g) a töltelék.

A másik nagyon finom, ugyancsak zabpalacsinta alappal készült, receptet is ajánlani tudom azok számára, akik az édeset nem szeretik./sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1379/o_554019_496547727079086_544758538_n_20130414204105.jpg

Zabpalacsintába töltött csirkemell zöldségekkel.
Ezt is javaslom bárkinek nagyon finom volt.

Ha valaki ezt a receptet készíti el és nem szeretne édes tésztát a csirkemellel fogyasztani, akkor ne használjon édesítőt.

Palacsinta elkészítéséhez nagyon fontos, hogy a zab őrölt apró szemcséjű legyen, ezért a legolcsóbb kávédarálóval a zabpelyheket apróra tudjuk őrölni.

A másik kedvenc receptem a rakott kel alap csirkemellel. Az elkészítéséhez húsdaráló szükséges, mivel csirkemellet szinte sehol nem darálnak le. Ez a beruházás 10-15 ezer Ft-ba kerül, de nagyon javaslom, mert a marhahúsos csirkemell fasírttól bármilyen darált húsos recept kiváltható csirkemellre.

Én így készítem a rakott kell alapot csirkemellel 2 napra 1 főre./sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1379/o_599147_488670931200099_1387089743_n_20130414204108.jpg

- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 kg darált csirkemell
- vöröshagyma krém
- fokhagyma krém
- őrölt bors
- vegeta

(A jelenlegi diétámban nem eszek rizst, de barna rizzsel készítve is nagyon finom.)
Tejföl felejtős...:(

Elkészítés:

- A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.
- Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
- A darált húst, ízesítjük érzéssel. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá.
- 10-15 percig dinszteljük, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
- A húst elvegyítjük a rizzsel. (ha használunk)
- Egy közepes méretű tepsit beterítünk káposztalevelekkel, rászórjuk a húsos rizs felét
- Ismét káposztalevél, aztán a húsos rizs másik fele következik, amit beborítunk káposztalevéllel.
- Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul /kb. 30 perc/.

Kis gasztro utazás után nézzük az elmúlt 1 hónapos eredményeket:

Érték (Január 16.) Érték (Március 16.) Érték (Április 14.) Változás
Comb: 55 cm 52 cm 54 cm /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-2_20130212113447.jpg 2 cm
Csípő: 100 cm 96 cm 95 cm /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-2_20130212113447.jpg 1 cm
Derék: 111,5 cm 105 cm 104 cm /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-2_20130212113447.jpg 1 cm
Mell: 108,5 cm 103 cm 106 cm /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-2_20130212113447.jpg 3 cm
Bicepsz: 38 cm 40 cm 41 cm /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-1_20130212113442.jpg 1 cm
Súly: 102 kg 96 kg 95 kg /sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1332/o_Untitled-2_20130212113447.jpg 1 kg

Az adatok alátámasztják, hogy a súlyom nem megy drasztikusan le, de jó irányban haladok az izomépítésben. Hogy ezt is nyomon tudjuk követni sikerült találnom egy mérleget, ami a testzsírt és az izmot is mérni tudja. Ez egy egyszerű mérleg pontos adattal nem szolgál, de egy támpontot viszont tud adni a jövőre nézve.

Jelenlegi testzsír: 30,5 %

Jelenlegi izom: 33 %

Mivel VÉGRE megérkezett a jó idő a BKV-t le lehet cserélni alternatív utazási formára. A következő bejegyzésemben megosztom veletek a maradék 3 hónapra való felkészülésemhez használt edzéstervet.

Üdv, Dominik


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KULCSSZAVAK

szálkásítás » diéta » zsírégetés » felkészülés » Strandszezon »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

15kg fogyás Brutal módra