Sült alma recept

2018-01-24 08:50:00

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 szem szárított füge
  • 4 szem aszalt szilva
  • 0,5 narancs héja
  • fél narancs leve
  • 10 szem dió

 

Elkészítés:

Az almák tetejét levágjuk, a magházat kiszedjük és egy lyukat készítünk bele, ahová a tölteléket tudjuk tölteni.

Az aszalt gyümölcsöket és a dió felét apróra vágjuk, hozzá keverjük a zabpelyhet, a reszelt narancshéjat és levet. Fahéjjal, szegfűszeggel ízesíthetjük.

Egy tepsibe tesszük az almákat, megtöltjük a töltelékkel, tetejükre diót helyezünk, meglocsoljuk mézzel. Az almákra tesszük az almasipkákat, kb 2 evőkanál vizet öntünk a tepsibe és forró sütőben 25 percig sütjük az almákat. Tálaláskor megöntözhetjük a tepsiben lévő folyadékkal és már fogyaszthatjuk is!

 

Jó étvágyat kívánunk!


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK