Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Szezámbundás halszelet

2013-05-31 08:59:00

Ha egy jó ötletre vársz a hétvégi menüt illetően, akkor ne is keresgélj tovább! Itt a tökéletes recept, ha egészséges ételre vágysz, de diétázóknak is jó választás!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1408/o_hal_20130531090411.jpgHozzávalók 2 adaghoz:
  • 2*15 dkg halfilé (fagyasztott, mire kiolvad picit veszít a súlyából)
  • 3 teáskanál (tk) oliva olaj (szezámolajat használtam)
  • 1 tk méz
  • 2 tk soja szósz
  • feketebors
  • 1/2-1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 szárított koriander (elhagyható)
  • szezámmag
  • 40 dkg párolt zöldség (pl. brokkoli) vagy valamilyen saláta köretnek

Elkészítés:

Keverd össze az szezám olajat a mézzel, soja szósszal, borssal, gyömbérrel és a korianderel. Kend meg a kiolvasztott halszeletek egyik oldalát, tedd hűtőbe 15-20 percre. Utána fordítsd meg a halat, kend meg a másik oldalát is, majd tedd hűtőbe újabb 15-20 percre. Vedd ki a halat a hűtőből, tedd át egy másik tányérra, szórd meg minden oldalát szezámmaggal. süsd vagy grillezd meg a halat -oldalanként néhány perc. Tálald párolt zöldséggel / zöldségekkel vagy salátával.

További egészséges recepteket találsz itt.

Jó étvágyat!


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

táplálkozás » fogyókúra » diéta » diétás recept » diéta » fogyókúra  » recept » egészség » Szezámbundás halszelet »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

BioTech USA FIBO 2013 - 2. nap