Ugrás a tartalomhoz
Hírek

2 éves fejlesztési programban támogatjuk a Nevetnikék Alapítványt

A BioTechUSA-cégcsoport idén első alkalommal fogott bele komplex fejlesztési program támogatásába, mely egyedülálló módon három szereplő bevonásával valósul meg. A 2 éves együttműködés során a Nevetnikék Alapítvány kapacitásfejlesztése zajlik majd, ahol a Scale Impact szakmai partnerként felel az akcelerációs program megvalósításáért és a teljeskörű projektmenedzsmentért, a BioTechUSA-cégcsoport pedig 10 millió Forintos pénzügyi támogatással és szakmai tanácsadással csatlakozik a programhoz.

A Nevetnikék Alapítvány alaptevékenysége a délnyugat-magyarországi régióban működő kórházak gyerekosztályain zajlik, ahol tartósan beteg gyermekek kórházi tartózkodását könnyítik meg játékos foglalkozásokkal, ezen felül pedig mesefalfestéssel és játékkészítéssel foglalkoznak. Munkájuk által gyermekosztályok fizikai körülményeit javítják, képzett önkénteseik jelenlétével a kórházi dolgozók leterheltségét csökkentik, és emellett a szakszemélyzet képzésével is foglalkoznak.  

A Scale Impact által kínált 24 hónapos kapacitásfejlesztő program célja a forrásszerző képességük, külső kommunikációjuk, hatásmérési aktivitásuk megerősítése, stratégiai és tervezési tevékenységük támogatása, és ezzel részben az ellátott kórházak számának növelése, részben a módszertanuk átültetése az ország más régióiba. 

A BioTechUSA-cégcsoport pénzügyi és szakmai támogatóként pedig közvetetten több száz tartósan beteg gyermek életminőségének és a velük foglalkozó kórházi szakdolgozók és orvosok munkakörülményeinek javulásához járul hozzá. Az együttműködés második szakaszában egy nagyobb volumenű CSR projekt kerül együttes erővel megvalósításra, ahol a cégcsoport saját dolgozóinak és márkanagyköveteinek aktív közreműködésével is támogatást nyújtunk a Nevetnikék Alapítvány számára.

„Fontosnak tarjuk, hogy olyan szociális ügyeket karoljunk fel, amik túlmutatnak az egyszeri adományozásokon és nemcsak visszaadnak a közösség számára, de hosszútávú és kiterjedt társadalmi hatásuk van. Kiemelt szempont számunkra az erőforrásbiztosítás, így felelősségvállalási stratégiánkrészeként minél több olyan kezdeményezés létrejöttét igyekszünk elősegíteni, ahol munkavállalóink aktív szerepet vállalhatnak, legyen szó konkrét segítségnyújtásról, a partnereink szaktudással történő fejlesztéséről, vagy akár egy közös aktivitás megvalósításáról.” – nyilatkozta Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója, társtulajdonosa.

„Az ESG árnyékában a valóban felelős cégek, mint a BioTechUSA-cégcsoport is az integrált társadalmi felelősségvállalás irányába lépnek tovább.  Az ilyen aktivitások a vállalat alaptevékenységével összefüggő környezeti, vagy társadalmi problémára irányulnak, külső érdekeltek és a munkatársak bevonásával érnek el mérhető változást ezekkel kapcsolatban.” – mondta el az együttműködés kapcsán Lévai Gábor, a Scale Impact alapító elnöke.

„Kíváncsian várjuk, milyen közös munkák és projektek lesznek még, de tele vagyunk pozitív várakozással a fenti tapasztalatok után, nagyon örülünk neki, hogy ilyen sikeres és jó nevű cég karolt fel minket. És megismerve pár ott dolgozót, ennek a cégnek a sikere sem véletlen, fogunk tőlük tanulni.” – tette hozzá Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke, vezetője.