Ugrás a tartalomhoz
Életmód
Táplálék-kiegészítő tippek

6 tipp a természetes tesztoszteron fokozásért

TESZTOSZTERON HATÁSAI A SZERVEZETBEN

A tesztoszteron a szervezetünkben termelődő férfi nemi hormon. Termelődik a nők szerveztében is, de kisebb mennyiségben, mint a férfiakéban. A kor előrehaladtával azonban a termelődése csökken, ekkor megtapasztalhatjuk a csökkenő hormonmennyiség hatásait. De mire is hat ez a hormon és hogyan tudjuk természetes módon optimalizálni a termelődését? Olvass tovább, hogy megtudd!

A TESZTOSZTERON HATÁSAI A SZERVEZETBEN

tesztoszteron egy androgén hormon, amelyet a herék, a mellékvesekéreg és nők esetében a petefészkek termelnek. Az elsődleges férfi nemi hormonként is ismert. A tesztoszteron serkenti a másodlagos nemi jelleg kialakulását, mint a testszőrzet és az izomnövekedés, valamint esszenciális a sperma termelésében. Nőkben a tesztoszteron segít a csontok és a szaporító rendszer egészségének fenntartását. Egészséges felnőtt férfiak szervezetében tizenötszörös a tesztoszteron mennyiség az egészséges felnőtt nőkhöz képest.

A tesztoszteronszint változása az általános egészségre és jó közérzetre is hat, mind férfiak, mind nők esetében. De mi tud abnormális tesztoszteronszintet okozni? Férfiak esetén a tesztoszteronszint csökkenése összefüggésben lehet a korral, a túlsúllyal, a dohányzással, heréket érintő betegségekkel, stresszel, illegális teljesítményfokozókkal stb.

TESZTOSZTERON HATÁSA AZ IZMOKRA, TESTZSÍRRA ÉS A CSONTOKRA

A TESZTOSZTERON HATÁSA AZ IZMOKRA, TESTZSÍRRA ÉS A CSONTOKRA:

A tesztoszteron hozzájárul az izomépítéshez, épp ezért látható, hogy a férfiak, akikben magasabb a szintje, alapvetően is nagyobb izomtömeggel rendelkeznek, mint a nők és könnyebben is fejlesztik az izomzatukat. Teszik mindezt úgy, hogy a testzsír mennyisége nem feltétlenül növekszik, mert a tesztoszteron a testzsírt is alacsonyabban tartja. Mindemellett növeli a csontsűrűséget, így az alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak hajlamosabbak a csonttörésekre.

HATÁSA A BŐRRE ÉS A HAJRA:

A tesztoszteron növeli a faggyú képződést és irányítja a hajnövekedést, valamint a haj/szőrhullást is a test bizonyos területein, ez mindkét nem esetében megállja a helyét.

HATÁSA A SZEXUALITÁSRA ÉS SZAPORÍTÓ RENDSZERRE

A herékben történő sperma termelésében a tesztoszteron alapvető szerepet tölt be. Mind a túl kevés, mind a túl sok tesztoszteron okozhat alacsony spermaszámot. Az androgének fontos szerepet játszanak a petefészek tüszőfejlődésében és az ösztrogén termelésben. A magasabb tesztoszteronszint magasabb szexuális étvágyat eredményez.

6 TERMÉSZETES MÓDSZER A TESZTOSZTERONSZINT FOKOZÁSÁÉRT

1. FOGYASSZ ELÉG D-VITAMINT

A D-vitamin raktárak növelése fokozza a tesztoszteronszintet és javítja az ezzel összefüggésben lévő jellemzőket, mint a sperma minősége. Más tanulmány pedig összefüggést talált a D-vitamin hiány és az alacsony tesztoszteronszint között.

2. FOGYASSZ CINK KIEGÉSZÍTŐT

A kutatások azt mutatták, hogy a megfelelő kiegészítés növeli a tesztoszteronszintet. A tanulmányban azok esetén, akik napi 30 mg cinket kaptak, kimutatható volt a szabad tesztoszteron szint növekedés.

3. EGYÉL MINDEN NAP SZŐLŐT

A szőlőben sok vitamin van, ami hozzájárul az általános egészséghez. Ugyanakkor a tesztoszteronszintet is növelheti, mert a szőlő héja resveratrolt tartalmaz, ami a sperma egészségéért felel. Kínai kutatók azt találták, hogy 5-10 g szőlőhéj javítja a sperma mozgékonyságát és növeli a tesztoszteronszintet.

IGYÁL GRÁNÁTALMA LEVET

4. IGYÁL GRÁNÁTALMA LEVET

Egy 2012-es,14 napon át tartó tanulmány szerint a gránátalma növeli a tesztoszteronszintet mind nőkben, mind férfiakban.

5. CSÖKKENTSD A STRESSZHORMONT FOKHAGYMÁVAL

A fokhagyma egyik hatóanyaga csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét. A kortizol pedig verseng a tesztoszteronnal az izomsejten belül. Ami azt jelenti, hogy minél alacsonyabb a kortizol szinted, annál magasabb a tesztoszteron.

6. FOGYASSZ KERESZTESVIRÁGÚ ZÖLDSÉGEKET

Az egyik legjobb módja az ösztrogén blokkolásának (női nemi hormon) a keresztesvirágúak fogyasztása, mint a brokkoli, karfiol, káposzta, kel stb. Az ösztrogén blokkolása javítja a tesztoszteron arányát a szervezetben.

TESZTOSZTERON FOKOZÓ TERMÉKEK A BIOTECHUSA KÍNÁLATÁBAN

TST+GH – Cinket és D-vitamint is tartalmazó formula aminosavakkal, amelyek segítik az izomnövekedést. Magas hatóanyagtartalmú termék, amely mind a tesztoszteron, mind a növekedési hormon szint optimalizálását célozza természetes, a szervezetben vagy élelmiszerekben megtalálható összetevőkkel.

Black Test – Stimulánsmentes termék 9 aktív összetevővel és 3 féle növényi kivonattal, köztük görögszénával és máriatövissel, amelyek a leggyakrabban alkalmazott természetes tesztoszteronfokozó hatóanyagok. Cinket és arginint is tartalmaz.

Tribooster – Természetes növényi kivonatot, királydinnyét tartalmaz, amelynek hatóanyagai között találunk zsíros olajokat, szaponinokat és flavonoidokat. Sokan afrodiziákumként ismerik a királydinnyét, amely népszerű, különösen a testépítő férfiak körében.

Fenugreek – A görögszéna közkedvelt a kínai, görög és más hagyományőrző gyógyászatokban. Régóta fogyasztják teaként vagy őrleményként különböző célokkal. Hatóanyagai gátolják azon enzimeknek a működését, amelyek hozzájárulnak a tesztoszteron ösztrogénné alakulásához.