Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Nevetnikék / Scale Impact / BioTechUSA – az idén elért fejlesztési eredmények bemutatása és a tervezett további lépések

Nagy örömmel osztjuk meg, hogy a BioTechUSA-cégcsoport által 10 millió forinttal támogatott komplex fejlesztési program sikeresen halad előre! Tavaly kezdtük el ezt az egyedülálló két éves programot, mely során szakmai partnerünkkel, a Scale Impact-tal közösen a Nevetnikék Alapítvány kapacitásfejlesztését valósítjuk meg. Ennek eredményeképpen az alapítvány még hatékonyabban tud segíteni a kórházban fekvő gyerekeknek és a velük foglalkozó szakdolgozóknak. 

Az együttműködés első 8 hónapjában lezajlott és jelenleg is zajló fejlesztések: 

  • A Scale Impact szakértői részletesen feltérképezték és kielemezték a Nevetnikék célcsoportjait, valamint kialakították az Alapítvány tevékenységéhez kapcsolódó adatgyűjtés és mérés módszertanát. 
  • Szervezetfejlesztési program keretében a COVA tanácsadó cég szakértője segítette a Nevetnikék csapatát team coachinggal és vezetői coachinggal. 
  • Folyamatban van az alapítvány digitális támogatási lehetőségeinek feltérképezése egy IT architect bevonásával. 
  • A szakértők aktívan dolgoztak a Nevetnikék programjaihoz készülő fajátékok minőségi biztosításán és bevizsgáltatásán is. 

Év végéig tervezett további lépések: 

  • Összegyűjtésre kerülnek a hatásméréshez szükséges adatok, amelyek alapján további stratégiai lépések kerülnek meghatározásra. 
  • Folytatódik az informatikai támogatási lehetőségek feltérképezése és szükség esetén új IT-rendszerek bevezetése. 
  • Nagy hangsúly kerül a vállalati partnerségek megerősítésére.  
  • Végezetül pedig fontos további cél az alapítvány pécsi központjának felújítása a Friday Creative bevonásával. 

„Sokat dolgoztunk a stratégiai tervezésen és a stakeholderek feltérképezésén. A Scale Impact szakértőinek rugalmas segítsége kulcsfontosságú volt számunkra, hogy a Nevetnikék érettségi szintjének megfelelő tanácsadást kaphassunk. Tapasztalataik alapján ritka érték és pont jókor jön nekünk, hogy jelentősen növeljük az elért hatásunkat, mely aligha valósulhatna meg a BioTechUSA-cégcsoport jelentős mértékű anyagi támogatása nélkül.” – mondta el Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány kuratóriumi elnöke és vezetője.