Gabonamentes banános paleo süti
Nagy divat lett a paleo diéta, de sokan tartanak tőle. Azt gondolják rendkívül sok lemondással jár, mi több -tévesen- azt hiszik, aki paleora adja fejét végleg lemondhat a gasztro élvezetről, ha desszertekre kerül a sor. Ez persze korántsem így van, csupán meg kell találni azokat a hozzávalókat, amelyek beilleszthetőek. A recept, amit hoztam ízig-vérig paleo, gabonamentes ugyanakkor bővelkedik az ízletes hozzávalókban. A végeredmény? Önmagáért beszél… 🙂
Hozzávalók:
- 3 ek. kendermag liszt
- 1 tojás
- 1 banán
- 1 tk. olvasztott kókuszolaj
- 5-10 csepp folyékony stevia vagy 1 ek eritrit
- 1/4 teáskanál tiszta vanília
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- csipetnyi gyömbér
- 1 ek. apróra vágott dió
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A banán 2/3-át törjük össze, a maradékot tegyük félre néhány diószemmel. A hozzávalókat keverjük össze, és mehet bele az áttört banán is. A masszát egy kis kiolajozott formába öntjük, tetejére karikázzuk a maradék banánt és dióval díszítjük. Sütőbe téve tűpróbáig sütjük.
Ha édességre vágysz, nagyon gyors finom nasi lesz belőle. 🙂
Tipp: Próbáld ki a Paleo brownie receptjét is!
Silye Gabriella