Ugrás a tartalomhoz
Hírek

A BioTechUSA-cégcsoport Best Managed (Kiválóan Vezetett Vállalat) minősítést kapott 

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program a Deloitte Private globális üzleti mentorprogramja, amely a helyi magántulajdonban lévő vállalatok támogatására és elismerésére jött létre, második alkalommal került megrendezésre Magyarországon. A 2023-as programban a független szakmai zsűri 16 magyar magánvállalkozásnak ítélte oda a rangos Best Managed (Kiválóan Vezetett) elismerést, köztük a BioTechUSA-cégcsoportnak. 

A programot 1993-ban indították el Kanadában, ahol azóta is sikeresen működik és mára már az ország egyik vezető üzleti mentorprogramjának számít. Jelenleg összesen 48 országban van jelen, köztük Magyarországon. A program során egy független, szakmai zsűri döntött arról, hogy mely cégek kapják meg a Best Managed (Kiválóan Vezetett) minősítést, amit idén 16 magyar magánvállalkozásnak ítéltek oda, köztük a BioTechUSA-cégcsoportnak. 

A döntés alapját a mentorprogram során összeállított átfogó pályázati anyag adta, mely a nemzetközi Best Managed Companies program metodikáját követi. A résztvevő vállalatoknak részletesen be kellett mutatniuk a vállalat stratégiáját, képességeit és innovációit, vállalati kultúráját és a vállalaton belüli elköteleződést – azon belül a HR folyamatokat, a belső kommunikációt, a dolgozók elköteleződését és megtartását, a társadalmi felelősségvállalást és a szociális értékteremtést, valamint az irányítást és pénzügyeket. Lehetőségük volt betekintést nyerni a globális vezető gyakorlatokba, valamint magasan kvalifikált mentorok segítették őket a program különböző fázisai során. A vállalatok többek között megerősítést kaptak a bevált gyakorlataikról, valamint a potenciális fejlesztendő területeikre vonatkozóan.

A Best Managed vállalatok erős üzleti modellekkel rendelkeznek és olyan stratégiákat alakítanak ki, amelyek összhangban vannak a vállalat belső erősségeivel és megfelelnek a külső lehetőségeknek. Értékes képességekre és erőforrásokra tesznek szert, rendkívül végrehajtás orientáltak, kiemelt hangsúlyt fektetnek a termelékenységre és innovációra, valamint saját üzleti modelljük megvalósításához megfelelő embereket alkalmaznak. Kiemelkedő vállalati kultúrával rendelkeznek, elkötelezettek a céljaik iránt és olyan értékeken is dolgoznak, mint a vezetési képesség vagy az iránymutatás. Irányítási modelljük jellemzője, hogy támogatja az üzleti rendszereket és javítja a működési teljesítményt. Határozott irányítási struktúrával rendelkeznek, mérlegüket stabilitás jellemzi, alkalmazzák a bevétel növekedéséhez szükséges pénzügyi fegyelmet, javítják a működési árrést, és növelik az eszközhatékonyságot. 

A zsűrit Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatója, Dr. Csillag Sára, a Budapesti Gazdasági Egyetem, Akadémiai Fejlesztési Rektorhelyettese, Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. vezérigazgatója és Wolf László, az OTP igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese alkotta. A 2023-as program díjazott vállalatainak listájára szeptember 29-én derült fény a Szépművészeti Múzeumban tartott gála esemény keretein belül. Az elismerést cégcsoportunk társtulajdonosai, Lévai Bálint vezérigazgató, Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, Lévai Ferenc alapító-igazgató; valamint Markovics Diána COO, managing director vehették át vezetőségünk egy részének társaságában.

“Nagy öröm számunkra, hogy díjaink (Az Év Irodája, Példakép Munkahely Díj, Szerethető Munkahelyek Díj, Kutyabarát Iroda, Év Franchise Hálózata, Superbrands Díj, Marie Claire Beauty Awards) sorát a rangos Best Managed minősítéssel gazdagíthatjuk. Ahogy a nevében is benne van, ezt a díjat cégünk menedzsmentje érdemelte ki, akik évtizedek óta vannak a vállalatnál, fluktuációjuk kiugróan alacsony, gyakorlatilag a nullához konvergál. A BioTechUSA-cégcsoport számára a The Feeling of Success nemcsak egy szlogen, hanem komoly felelősséget is jelent a többségi társadalom, fogyasztóink és munkatársaink felé. Vállalati kultúránk kulcsszavai a családiasság, emberközpontúság, lojalitás, őszinteség, közvetlenség és nyitottság. Nálunk jóérzésű, hasonszőrű emberek dolgoznak, akik szorgalmasak, szakmailag igényesek, akikben nagyfokú igény van a változásra és a fejlődésre, az innováció már az állásinterjún elkezdődik. Hitvallásunk független a piaci körülményektől, mi mindenkor kiállunk a saját értékeink mellett és annak megfelelően működünk. Hálásak vagyunk a szakmai zsűrinek az elismerésért és gratulálunk minden díjazottnak!”  

Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, köszönöm a rengeteg munkát és befektetett energiát a BioTechUSA-cégcsoport teljes vezetőségének és mintegy 1800 – központi irodánkban, illetve gyárainkban és logisztikai központjainkban dolgozó – munkatársunknak, hiszen sikereinket és fejlődésünket leginkább nekik köszönhetjük! – mondta a minősítés átvételekor Lévai Bálint, cégcsoportunk vezérigazgatója és társtulajdonosa. 

A BioTechUSA-cégcsoport olyan vállalatok mellett részesült az elismerésben, mint a CÉH Zrt., a DM-KER Nyrt., a Dorsum Zrt., a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft., a HELL ENERGY Magyarország Kft., a Hunland Csoport, a Márka Üdítőgyártó Kft., a Petrányi Autó Kft., a Qualysoft Informatikai Zrt., a Schiller Autó Család Zrt., a Simon Plastics Kft., a TOM-FERR Zrt., a Tutti Kft., a Vöröskő Kft. (Euronics) és a Wagner Solar Hungária Kft. Gratulálunk minden nyertesnek!