Ugrás a tartalomhoz
Életmód

CrossFit

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1116/o_Crossfit-Gables-61-500x335_20120808104520.jpgA CrossFit lényege, hogy számos sportág elemeit ötvözi kezdve a gimnasztikától a testépítő súlyzós edzésen át az atlétikai sportágak gyakorlataiig. Az edzések során számos gyakorlatot végeznek a sportolók rövid pihenőidőkkel. A mozgások variálódnak és egy meghatározott időkereten belül kell elvégezni a magas intenzitású gyakorlatokat. A gyakorlatok között lehetnek ugró-, vagy szabadúlyos, de akár kettlebell és boxzsákos gyakorlatok is.

Miért működik?

A CrossFit egyik fontos alapeleme a magas intenzitás. Akár erőnövelés a cél, akár fogyás, mindkét szempontból nagyon hatékony a magas intenzitás. Több kalóriát égetsz el, magas a pulzus, de ez az edzésforma támogatja az anabolikus hormonok termelődését is, ami viszont az izomépítés alapvető tényezője.

A CrossFit gyakorlatai

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1116/o_Games08BarberPullup_th_20120808104525.jpgA CrossFit gyakorlatai három alapvető gyakorlatcsoportra oszthatók: súlyzós edzés, gimnasztika, és állóképességi gyakorlatok. A súlyzós edzés részei a felhúzás és guggolás, súlyemelés, nyomások. Gimnasztikai gyakorlatok, vagy saját testsúlyos gyakorlatok a tolódzkodás, húzódzkodás, felülés, kitörések stb. Az állóképesség fejlesztő gyakorlatok a futás, kerékpározás, úszás, evezés.

Kiknek nem ajánlott?

Akik csak ritkán, elvétve edzenek, vagy most barátkoznak a sportolás gondolatával, azoknak nem ajánlott, hogy CrossFit-tel kezdjenek. A CrossFit-hez célszerű egy alap állóképességgel és erőszinttel, valamint mozgáskultúrával rendelkezni és ismerni nagyjából a gyakorlatokat.

Kinek ajánlott?

Ha szereted a kihívásokat, ha állandóan a határaidat keresed, ha kíváncsi vagy, mennyit bírsz, ha valóban erőre és állóképességre vágysz, akkor a CrossFit a Te sportod!

BioTechUSA