Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Lévai Ferenc alapító-igazgatónk Tura város díszpolgára lett

Örömmel jelentjük, hogy a BioTechUSA-cégcsoport társtulajdonosa, Lévai Ferenc alapító-igazgatónk 2023. szeptember 2-án Díszpolgári címet vehetett át Tura város Önkormányzatától, felesége @Lévai Katalin, családja, barátai és kollégái jelenlétében. A megtisztelő kitüntetés különlegessége, hogy az elismerést személyesen Tura város polgármestere, Szendrei Ferenc adta át és a díj megalapítása óta idén először adományozta a helyi Képviselő Testület vállalkozó-üzletembernek.

Tura Önkormányzata 1993-ban döntött a Díszpolgári cím, valamint a Turáért Emlékérem alapításáról és adományozásáról. A döntésben kiemelt szempont a közéleti szerepvállalás, a település fejlődésének előmozdítása, mely területen elért kimagasló teljesítmény vagy huzamosabb időn át tartó kiemelkedő munka. Fenti elismeréseket minden évben, az augusztus 20-i Szent István-ünnepséghez közeli hetekben adja át az Önkormányzat. Az előterjesztést a mindenkori kulturális bizottság végzi, az odaítélésről szóló döntést a mindenkori képviselő-testület 2/3-os többséggel hozza.

Ennek értelmében idén Lévai Ferencet választották Tura Díszpolgárává, aki beszédében felidézte a településen töltött gyermekkori éveit; méltatta gyökereit és a családi tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport felépülését segítő turaiakat; megköszönte szüleinek, tanárainak, barátainak, kollégáinak, feleségének és gyermekeinek a támogatást; végezetül pedig kitért a közösségépítéssel, helyi kulturális programokkal kapcsolatos jövőbeli terveire.

Arról, hogy konkrétan mit adott számára élete során Tura, beszédében így nyilatkozik: „(…) kaptam egy kulcsot a sikerhez, a sikeres élethez. A turai példákon keresztül megtanultam, hogy a szorgalmas, felelőségteljes, családot szerető élet és a kényelmes célokat nem mindig meghatározó élet, két különböző eredményhez vezet. Megtanultam a kétkezi munka tiszteletét és az emberek – minden egyéb megkülönböztető jegyet kizárva – kizárólag munkájuk, szakmai felkészültségük alapján történő értékelését.(…)”

Köszönőbeszédje zárszavaként megosztotta azt a sokat idézett gondolatot is, ami egész életében vezérelte és amely a mai napig meghatározza a családi cégből időközben nemzetközi sikertörténetté nőtt BioTechUSA vállalati kultúráját: „Ahogy egymással bánunk, az a családunk és a cégünk! Ahogy másokkal bánunk, azok pedig mi magunk vagyunk!”

A BioTechUSA-cégcsoport vezetősége és összes kollégája nevében szívből gratulálunk Lévai Ferencnek elismeréséhez, melynek különlegessége, hogy a kitüntetés megalapítása óta idén először adományozta a helyi Képviselő Testület vállalkozó-üzletembernek!