Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Mivel kombináld a fehérjét?

Tömegnövelés:

Tömegnövelés időszakában a fehérje mint tápanyag az izomtömeg növeléséhez szükséges alapvetően. Azonban az izomépítést és az ehhez szükséges optimális állapot elérését más étrend-kiegészítőkkel is segíteni tudod. A következő kombinációt javasoljuk:

Daily Pack + Nitrox Therapy + 100% Creatine Monohydrate (vagy SuperNova) + 100% Pure Whey + Cyclic dextrin (vagy a kettő helyett pl. Hyper Mass

Komplex edzés utáni megoldásként az After is kiváló megoldást nyújt, ha az aminosavakat, szénhidrátot és kreatint szeretnéd egyetlen itallal megoldani. Ezt követően érdemes egy magasabb fehérjetartalmú étkezést elfogyasztani.

Fogyás:

Fogyókúra során, csökkentett energiabevitel mellett is fontos szerepe van a fehérjének, mivel hozzájárul az izomtömeg fenntartásához. A fehérjeporok felhasználásával rengeteg egészséges desszert és nassolnivaló készíthető, így az édesség utáni vágyadat is csillapíthatod. A fehérjepor mellett pedig használhatsz még egyéb étrend-kiegészítőket is, nézzünk, mit is jelent ez termékeket illetően.

Konkrét példa termékekkel: Multivitamin for Men/Women + Thermo Drine + L-carnitine+chrome + Iso  Whey Zero 

Hobbisport egészségmegőrzés céljából:

Az étkezéssel bevitt fehérjemennyiség sokszor nem megfelelő, ugyanakkor vágyhatunk néha valamilyen egészséges édességforrásra, ilyenkor is jól jöhet a fehérjedús desszert. Nem csak akkor lehet indokolt a fehérje italpor fogyasztása, amikor a csúcsteljesítmény elérése a cél. A te szervezetednek is szüksége van a megfelelő tápanyag bevitelre akár aerobikra jársz, akár funkcionális edzéseket folytatsz, illetve az energizálás és teljesítményfokozás neked is jól jöhet, ha egy nehéz nap után mész edzésre.

Multivitamin + esszenciális zsírsavak + edzés előtti energizáló (akár koffeinmentes) + fehérje 

Konkrét példa termékekkel: One-A-Day + Mega Omega 3 + SuperNova (koffeinmentes: Pump) + 100% Pure Whey 

Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia esetén 

Tejfehérje allergia esetén mindenképpen tejmentes terméket javaslunk, mint például a Vegan Protein vagy Beef Protein. Ez laktózérzékenyek számára is jó megoldás, de ők fogyaszthatják a csökkentett laktóztartalmú tejsavó fehérjét is, mint amilyen az Iso Whey Zero.

Lefekvés előtt

Este a lassabban felszívódó fehérje forrásokat érdemes előnyben részesíteni – ide tartoznak a kazein típusú, kazein tartalmú fehérje italporok, mint pl.: Micellar Casein