Ugrás a tartalomhoz
Hírek

A BioTechUSA-cégcsoport fejlesztő eszközökkel támogatta a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodáját 

A BioTechUSA-cégcsoport több mint 2.300.000 Ft értékű speciális fejlesztő eszközök megvásárlásával támogatta a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodáját, amelyek hozzájárulnak a gyermekek magas színvonalú fejlesztéséhez.  

Május 29-én, szerdán a “Pető Ovi” növendékei egy közös foglalkozás keretében vehették birtokba az új eszközöket. Az eseményen részt vett Kovács-Nyári Dia színésznő, aki jótékony márkanagykövetként támogatja a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programját. 

A Pető András Gyakorló Óvoda 3-7 év közötti sajátos nevelési igényű gyermekek konduktív nevelését biztosítja, akik központi idegrendszeri sérüléssel küzdenek. Az intézmény a világban Pető módszerként ismert hatékony fejlesztést alkalmazza, amely segíti a mozgásfejlődési zavarokkal élő gyermekeket a mindennapi kihívások leküzdésében. Az óvodában két integrált csoport is működik, ahol ép és mozgáskorlátozott gyermekek közösen fejlődnek és közös tevékenységek és játékok során megtanulják, hogy mindenki egyedi és értékes a maga módján. Az ép gyermekek számára lehetőség nyílik arra, hogy megtapasztalják és megértsék társaik nehézségeit és különbségeit, ami empátiát és toleranciát fejleszt bennük. A mozgáskorlátozott gyermekek pedig motivációt és pozitív példákat kapnak társaiktól, ami segíti őket a mindennapi kihívások leküzdésében. 

A BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelten fontos a magyar egészségügy mellett az oktatás támogatása. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a gyermekek életminőségének javításához és fejlődésük támogatásához, hogy felnőtt korukban minél önállóbb és másoktól független életet élhessenek.