Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Cégcsoportunk étrendkiegészítőkkel és sporteszközökkel támogatta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóit és betegeit 

Cégcsoportunk tizenötmillió forint értékű támogatásban részesítette az Országos Mozgásszervi Intézet Rehabilitációs Kórházát, melynek keretében 1500 doboz vitamin- és ásványi anyag készítményt és mintegy 1000 darab fehérjeitalt ajánlottunk fel a dolgozóknak, valamint a rehabilitáció folyamatában alkalmazható eszközöket vásároltunk a betegek és a szakemberek számára. Az intézmény ugyanis komplex orvosi rehabilitációt végző centrum, mely ortopédiai és sebészeti aktív ellátást is nyújt, valamint öt területen rehabilitációs fekvőbeteg ellátást biztosít összesen 422 ágyon.

Magyar tulajdonú vállalatként a hazai egészségügyért

Társadalmi felelősségvállalási programunk során a támogatottak igényeinek maximális figyelembevételével készpénzt, eszközöket és termékeket adományozunk nagy volumenben. Eddig több mint 25 civil szervezetet, kórházat és alapítványt támogattunk több mint 150 millió forint összértékben és csaknem 40 000 doboz terméket adományoztunk. A program legfontosabb pillére a hazai egészségügyi intézmények és különböző egészségügyi célok támogatása. A vállalatunk folyamatosan keresi azokat az értékteremtési lehetőségeket, amikor nemcsak adhat, de társadalmi párbeszédet is kezdeményezhet. 

Középpontban a tudatos életmód

Márkánk küldetése, hogy világszerte milliókat motiváljon egy egészségesebb, tudatosabb, sportosabb életre, melyben a BioTechUSA termékeivel és szaktanácsadással a megfelelő partner. Két éve startolt el a szakértőink által összeállított Lifestyle Programunk, mely számos országban eddig többszázezer fogyasztónál bizonyított. Az életmódváltást segítő digitális szolgáltatás egyedülálló módon, 48 perszónára lebontva állít össze személyre szabott edzés- és étkezési tervet, valamint optimális étrendkiegészítő csomagot. Fontosnak érezzük, hogy a több mint 20 éve felhalmozott sporttáplálkozási tudást átadjuk, hiszen ez nemcsak kötelességünk, de felelősségünk is. Kiemelt feladatunknak tartjuk az edukációt és a társadalmi párbeszédet, ezért a BioTechUSA-cégcsoport üzleteiben személyesen is és az online térben is professzionális szaktanácsadással segítjük vásárlóinkat életmódváltásukban, valamint sportteljesítményük növelésében. Hasonló céllal indítottuk el az ingyenesen elérhető “Szakértő válaszol” szolgáltatásukat, amivel közvetlen válaszokkal szolgálunk a fogyasztóink körében felmerült kérdésekre, legyen szó edzésről, táplálkozásról, gyógytorna-rehabilitációról, várandósságról, egészségmegőrzésről, dietetikáról, testépítésről, funkcionális és állóképességi edzésről vagy éppen sportpszichológiáról. 

A rossz mozdulatból, helytelen testtartásból, túlterhelésből származó sérülések a tudatos életmódot folytatók és a sportolók számára sem ismeretlenek. Ezért aktív kommunikációt folytatunk ebben a témában is, gyógytorna és sportrehabilitációs szakértőnk segítségével. A rehabilitáció egy sokrétű folyamat, melyben nagy szerepe van a gyógytornának és a sportterápiának.

Étrendkiegészítők a dolgozóknak, sporteszközök a betegeknek ​​​​​​​

Cégcsoportunk ezúttal az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek adományozott tizenötmillió forint értékben, ahol agy- és gerincvelősérült, amputált, stroke-on átesett betegek és egyéb súlyos sérültek orvosi rehabilitációját végzik összesen tizenkét különböző osztályon. 1500 doboz vitaminból és ásványi anyagból, valamint mintegy 1000 darab fehérjeitalból álló termékadománnyal támogattuk az ott dolgozókat, emellett pedig a betegek rehabilitációjához szükséges sporteszközök beszerzéséhez járultunk hozzá.

Rehabilitációs eszközök

Az adomány keretein belül beszerzett eszközök nagymértékben hozzájárulnak a betegek mindennapi ellátásához, mozgásterápiájához, segítve ezzel gyógyulásukat, és megkönnyíti a kollégák munkáját. Továbbá hozzájárulnak a pihenésükhöz, regenerációjukhoz a mindennapi terápiák utáni pihenőidő során. Ezzel a beszerzéssel biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátó minden osztály számára igényeikhez alkalmazkodó erősítő és fejlesztő eszközöket. 

Az átadáson a BioTechUSA-cégcsoport részéről Lévai Balázs kereskedelmi igazgatónk, társtulajdonos, Dr. Pintér Dániel Gergő vállalati kommunikációs és CSR vezetőnk és Kiss Jenő testépítő, a felelősségvállalási programunk nagykövete vettek részt, az Intézetet pedig Emberné Heitler Andrea ápolási igazgató, Sarkadi Attila, az Orvosi Rehabilitációért Alapítvány elnöke és dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója képviselte.

Dr. Pintér Dániel Gergő, Lévai Balázs, Emberné Heitler Andrea, Sarkadi Attila és dr. Cserháti Péter

„Az Országos Mozgásszervi Intézet-OORI szakemberei arra hivatottak, hogy a hozzánk forduló sérült emberek a lehető legjobb körülmények között a lehető legtöbb támogatást megkapva gyógyulhassanak, hogy ismét önállóan és tevékenyen élhessék megszokott életüket. Intézményünk csodálatos természeti környezetben és európai színvonalú épületben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt. A világjárvány magyarországi kezdete óta immár több mint két éve Intézetünk is részt vesz a COVID 19 fertőzött betegek ellátásában. Kórházi oltópontunkon közel 30.000 Covid-19 elleni védőoltást adtunk be. A járvány elleni védekezésben számtalan olyan feladattal kellett megbirkóznia közösségünknek, mely az Intézet alaptevékenységének nem képezi mindennapi részét. Kollégáink egy olyan helyzetben teljesítettek maximális odaadással és szakmaisággal, mely teljesen más hozzáállást, protokollt és dinamikát kívánt meg tőlük, amely az akut ellátást nem végző kórházak számára nem hétköznapi feladat. Ezután a megfeszített időszak után, amely a mai napig érezteti hatását, a mostani adomány segíti kollégáinkat a betegellátás szintjén jelentkező eszközhiány pótlására, a terhelés és túlterhelés következtében jelentkező mozgásszervi panaszaink enyhítésére és a regenerációra.” – mondta dr. Cserháti Péter, az OMINT-OORI orvos-igazgatója.

Lévai Balázs és dr. Cserháti Péter

Támogatni azokat, akik vigyáznak ránk

„A hazai egészségügyi rendszer támogatása során igyekszünk megtalálni azokat a komplex megoldásokat, melyek nem kizárólag a kórházakban dolgozók munkáját, az orvosok, szakápolók immunvédelmét és a betegek felépülését segítik, de figyelembe veszik az intézmények felszereltségét és az emberek egészségműveltségének általános szintjét is. Éppen ezért társadalmi felelősségvállalási programunk során nemcsak termékadományokban gondolkozunk, hanem igyekszünk felszerelni is a kiválasztott intézményeket nélkülözhetetlen diagnosztikai vagy éppen terápiás eszközökkel. Külső kommunikációnk során pedig nagy hangsúlyt fektetünk a tudásátadásra, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos információk közérthető, a hétköznapokban könnyen alkalmazható átadására.” – indokolta a támogatást Dr. Pintér Dániel Gergő, a vállalat kommunikációs és CSR vezetője.

Lévai Balázs kereskedelmi igazgató, társtulajdonos elmondta: „Testvéremmel, Lévai Bálint vezérigazgatóval őszintén hisszük, hogy az egészség a legnagyobb kincs a világon. Küldetésünk nem lehetne sikeres az egészségügyi intézmények elkötelezett munkája nélkül, így kötelességünknek érezzük, hogy vigyázzunk azokra, akik vigyáznak ránk és folyamatosan a gyógyulásunkért dolgoznak. A magyar orvosok és szakápolók kemény munkát végeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy talpon tudjanak maradni és másokat is talpra állíthassanak, a mozgás öröme pedig megilleti a mozgásukban korlátozottakat is.” 

Lévai Balázs

Bővebben az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetről

​​​​​​​Az Országos Mozgásszervi Intézet – OORI nemcsak országosan – de nemzetközi viszonylatban is ismert szakmai intézmény, aktívan részt vállal a nemzetközi (WHO, UEMS) és hazai szervezetek rehabilitációra irányuló munkálataiban. Az Intézet az országban egyedülálló komplex orvosi rehabilitációt végző centrum. Évente több ezer súlyos beteget, illetve sérültet fogad az ország egész területéről. Olyan páciensek számára nyújt személyre szabott, specializált ellátást, akik betegség vagy baleset következtében részben vagy teljesen elvesztették az önellátási képességeiket, akiket különböző funkciózavarok jellemeznek, és a társadalmi életben való részvételük korlátozott. Az intézet falai között folyik a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karának rehabilitációs graduális képzése, valamint mozgásszervi rehabilitációs szakorvosképzés és szakvizsgáztatás, de az intézet részt vesz több orvosszakma rezidens képzésében is. Az oktatási tevékenység mellett magas szintű kutatói tevékenységre is jut kapacitás. A parasport támogatása, a sportolók számára felkészülési hely biztosítása szintén az intézet speciális helyzetével függ össze. Hosszú évek óta szakmai partnerként együttműködik a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. Szakmai kapcsolatban állnak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) is. 

Az eseményről készült további képeinkért kattints galériánkra: Cégcsoportunk étrendkiegészítőkkel és sporteszközökkel támogatta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozóit és betegeit – BioTechUSA