Ugrás a tartalomhoz
Hírek

A Prenatal várandós vitaminból befolyó összegből CTG-gépet vásároltunk az Óbudai Szent Margit Kórháznak

Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártójaként törekszünk arra, hogy össztársadalmi szinten fontos kezdeményezéseket indítsunk és támogassunk. A BioTechUSA új, Prenatal nevű, komplex összetételű babaváró étrend-kiegészítője nemcsak tökéletes megoldást nyújt a várandós anyukák számára a babavárás előtti, alatti és utáni időszakra egyaránt, de megvásárlásával a fogyasztók most fontos CSR célokat is támogathatnak.


A cukor-, laktóz-, glutén- és titán-dioxid mentes termék 10-féle vitamint, 6-féle ásványi anyagot, Omega-3 zsírsavakat és kalcium-L-metil-folátot tartalmaz egy napi adagban. A fogyasztók ráadásul a Prenatal megvásárlásával nemcsak maguknak és születendő gyermeküknek, de a hazai kórházaknak is segíthetnek, hiszen minden egyes eladott termékkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a BioTechUSA nélkülözhetetlen eszközöket, például CTG gépet és inkubátort vásároljon magyar egészségügyi intézmények szülészeti-nőgyógyászati osztályai számára. 

Prenatal várandós vitamin


Az első magzati monitor átadására augusztusban került sor, Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport ügyvezetője a Szent Margit Kórház számára adta át az életmentő gépet. 

„Fontos számunkra, hogy jó szomszédok legyünk, és azokat a közösségeket is segítsük, amelyek otthont adnak irodánknak. Társadalmi felelőssségvállalási programunk másik alappillére, hogy kizárólagos magyar tulajdonban lévő cégként igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a hazai egészségügyi intézmények és dolgozók támogatására. Vállalatunk csaknem két évtizede óbudai székhelyű, ezért nem volt kérdés, hogy kiemelt partnerként szeretnénk együttműködni a Szent Margit Kórházzal. Nagyon örülünk, hogy az általunk vásárolt CTG-gép segítségével a korábbinál is hatékonyabbá tehetjük a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály hiánypótló munkáját és hozzájárulhatunk a magzatok szívműködésének, méhen belüli állapotának vizsgálatához” – mondta Lévai Bálint az adomány kapcsán.

Az első átadott CTG-gép kapcsán dr. Tűzkő Nándor, a Szent Margit Kórház Szülészet-Nőgyógyászat Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a SzentMargit Kórház Nőgyógyászati – Szülészeti Osztályán évente 10.000-nél is több CTG vizsgálatra kerül sor. Az adományba kapott készülék a magzati szívhangok és az anyai méhösszehúzódások vizsgálatát és a mért paraméterek rögzítését teszi lehetővé, amely a terhesség utolsó harmadában (3. trimeszterében) fontos információt nyújt a szülésznőgyógyász kezelőorvos számára a magzat méhen belüli állapotáról. A méhösszehúzódások vizsgálatával, akár a szülés várható idejére is lehet következtetni. A rendszeres CTG vizsgálat segítséget nyújt a magzatok szívműködésének és méhen belüli állapotának vizsgálatához, a magzati veszélyállapotok korai felismerésére, a méhen belüli károsodások megelőzésére, időben történő kiszűrésére a magzat életének védelmében. A főorvos megköszönte az óbudai székhelyű BioTechUSA csapatának, hogy támogatásukkal segítik az osztályon dolgozók munkáját.