Arginin

Az arginin egy aminosav, ami a hipofízisben termelődik, tehát mondhatjuk, hogy alapvetően nem esszenciális tápanyag. Azonban nagyobb igénybevétel esetén nem biztos, hogy kellő mennyiségben képes a szervezet előállítani, így kívülről kell bevinni a szervezetbe, célszerűen táplálék-kiegészítő formájában.

Az egyik legfontosabb szerepe a nitrogén-oxid - más néven nitrogén-monoxid, vagy NO -, szintézisben van. Segíti az erek rugalmasságát, ezért azok könnyebben tágulnak, több vért és tápanyagot képesek szállítani az izmokba.

A nitrogén-oxid

A nitrogén-oxid sok élettani funkciót befolyásol, hiszen sok szerv állítja elő. Többek között befolyásolja a szív- és érrendszer helyes működését, segítségével könnyebb kordában tartani a vérnyomást, illetve ha fehérvérsejtekben termelődik, akkor a baktériumölő hatása is van. Spermiumszám növelő hatása miatt a férfi meddőség igen hatásos ellenszere is.

Miért fogyasszunk arginint?

A sportolók leginkább izomvédő és bedurrantó hatása miatt használják. Sőt segít zsírmentes izomtömeget építeni, és növeli az erőt. De nem csak ezek miatt szeretik a versenyzők, hanem mert növekedési hormon fokozó hatása is van.

Segíti a lerakódott zsír bontását, és szénhidráttal kombinálva inzulin termelődés-fokozó hatása is van. Ezért diétában kifejezetten előnyös a sportolók számára.

Ajánlott napi beviteli érték

3-20 gramm között van, attól függ, hogy ki-milyen célból fogyasztaná.

  • Növekedési hormon termelés: edzés előtt 1 órával 3g, és lefekvés előtt is 3g.
  • Szív egészségének megőrzése: 6-13g
  • Magas vérnyomás ellen: 3x2g (reggel, délben, és lefekvés előtt)
  • Spermaszám növelés: 4g naponta
  • Szexuális teljesítmény növelése: 6-18g együttlét előtt 45 perccel

Arginin és nitrogén oxid fokozó termékek a BioTech USA kínálatában:

» AAKG 1000

» AAKG Shock Extreme

» Nitrox Therapy

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK