Ugrás a tartalomhoz
Hírek

Jószívű Testépítők Akcióban – jótékony márkanagyköveteinknek nemcsak a bicepsze, a szíve is nagy

Bemutatkozik a Scitec Nutrition társadalmi felelősségvállalási programja  

Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programunk keretében a Scitec Muscle Beach történetében először a helyszíni termékértékesítésből befolyt teljes összeget kiegészítettük és karitatív célra ajánlottuk fel. Aktuális kampányunkban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítjük, akikkel közösen egy több állomásos, országos programot valósítunk meg. Ennek során arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a közös sportnak és a mozgásnak kiemelt szerepe van a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek integrációjában és egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. Az együttműködés első állomása a Szeretetszolgálat fogyatékkal élő fiatalok számára, Keszthelyen megrendezésre kerülő, A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű sportnapja. A szeptember végi eseményt vállalatunk készpénzzel, termékekkel és programokkal támogatja. A feladatra felkészülendő jótékony márkanagyköveteink már részt vettek egy érzékenyítő tréningen, most pedig megosztják velünk, hogy milyen motivációk mentén csatlakoztak programunkhoz.    

Scitec Charity – figyelemfelhívás, szemléletformálás, adományozás és a sztereotípiák lerombolása  

Felelősségvállalási programunkban jótékony sportolóink – Bohos Kornél, Kathi Béla, Lukács Barbara, Rakonczás Péter és Szmereka László – közreműködésével egy aktívabb, cselekvőbb közösségi bevonást valósítunk meg. A sport erejével hívjuk fel a figyelmet fontos szociális problémákra, ahol a konkrét anyagi és terméktámogatás mellett szemléletet is tudunk formálni és valós segítséget is nyújtunk.  A program célja, hogy audiovizuális és social tartalmakon, közösségi programokon keresztül tovább bontsuk az edzőtermi edzést életvitelszerűen űzőkkel kapcsolatos sztereotípiákat, megmutassuk, hogy a testépítők olyan elkötelezett, felelős és szociálisan érzékeny sportemberek, akinek nemcsak a bicepsze, de a szíve is nagy, ezáltal pedig még közelebb hozzuk a szélesebb nyilvánossághoz a Scitec Nutrition márkát. A korábbiakban támogattuk már a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a Budapest Bike Maffiát és a férfiegészséggel foglalkozó MentsManust Mozgalmat.   

A mozgás öröme mindenkié  

Aktuális kampányunkban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítjük, akikkel közösen egy több állomásos, országos programot valósítunk meg az elkövetkező fél évben. Ennek keretében testépítőink személyesen viszik el a mozgás örömét hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő fiataloknak, időseknek és családjaiknak, akiket a Scitec Nutrition készpénzzel és termékekkel is támogat. Annak érdekében, hogy nagyköveteink megfelelően felkészülhessenek erre a nehéz, ugyanakkor fontos és nemes feladatra, nemrég ellátogattunk a máltaiak Monori Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézményébe, ahol egy érzékenyítő tréning keretében a fogyatékkal élőknek nyújtott nappali ellátásban, illetve készségfejlesztő és szabadidős foglalkozásokon vehettünk részt.  

Épek és fogyatékkal élők együtt  

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjainak évtizedek óta fontos eszköze a közösség és a sport. A közös sport és mozgás lehetőséget teremt a találkozásra, hogy az emberek megismerjék fogyatékossággal élő és mozgáskorlátozott társaikat, közös élményeket szerezzenek, és így több oldalról is bontsák az előítéletek láthatatlan falait, mely fontos lépés egy elfogadóbb társadalom megteremtésében. A fogyatékkal élő embereknek ugyanis nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra. A legtöbbet akkor tehetjük értük, ha társaik leszünk a mindennapjaikban, erősítjük az önállóságukat, és abban támogatjuk őket, hogy lehetőségeikhez mérten teljes és aktív életet élhessenek, értékteremtő munkát végezhessenek, és ne a korlátaikat lássák, hanem az előttük nyíló lehetőségeket.   

A sport egyenlővé tesz   

Az első állomás a Szeretetszolgálat 2023. szeptember 21-én, Keszthelyen megrendezésre kerülő A Sport Egyenlővé Tesz elnevezésű sportnapja, ahol fogyatékkal élő fiatalok részvételével integrált sportelemeket tartalmazó sorversenyt és egyéb sportolási lehetőségeket sorakoztatnak fel, melynek során a nagykövetek aktívan részt vesznek a programokban. A közös sportolás és szórakozás növeli a fogyatékossággal élő emberek önbizalmát és megerősítést nyerhetnek, a velük együtt sportolók pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A sportesemény – melyet vállalatunk 5 millió forinttal támogat – egyúttal felhívja a figyelmet a mozgáskorlátozott és fogyatékossággal élő emberek elfogadására.   

A videóból megtudhatod, mért fontos a Team Scitec számára a jótékonyság és a példamutatás!