Edzés nyaralás alatt

2016-07-12 14:12:00

Nekem teljesen mindegy, hogy mikor és hol vagyok, az edzés az életem része és a nyaralás sem fog a punnyadásról szólni. Persze sokat pihenek, de az edzés nem marad el. Már biztos mondtam, nekem ez olyan mint a fogmosás. Része a mindennapjaimnak. Igaz, hogy nyaralás alatt nem fogok edzőtermek után kutatni, de a napi mozgás vagy futás vagy saját testsúlyos edzés formájában mindig megvalósul. Megoldom, mert meg akarom oldani. Ha nincs ötleted, mutatok pár lehetőséget :)

Magaddal vihetsz egyszerűbb eszközöket, mint SMR henger, gumiszalag, GFlex, amik kifejezetten mobilisak, nem foglalnak nagy helyet mégis változatossá tehetik az edzésedet. De ha ezekre sincs lehetőség, akkor jöhetnek a saját testsúlyos gyakorlatok! Végezd el ezeket a nyaralás hetén 2-3 alkalommal, hogy átmozgasd magadat! A gyakorlatsorban egymás után végezd el a gyakorlatokat az ott megadott ismétlésszámban, majd kezdd elölről és mindezen 4x menj végig! Persze előzze meg alapos bemelegítés, a végén pedig ne feledkezz meg a nyújtásról! Figyelj a folyadékfogyasztásra is!

1. Kisétálás:

Zárt állásból a karjaid segítségével kisétálsz fekvőtámaszig vagy akár még tovább is. Végezheted ismétlésszámra, időre, vagy felépítő módszerrel, ami annyit jelent, hogy ahányadik ismétlés, annyi másodpercig tartod meg a végpozíciót. Figyelj arra, hogy itt a végpozíciónál ne essen be a derekad! Tartsd a törzsizmok segítségével, nagyrészt azokat erősíti! Felépítő módszerben célozd meg az 5 ismétést!

2. Kombinált lábgyakorlat: kitörés hátra keresztben majd guggolás

A hátra keresztben történő kitörés az egyik kedvenc gyakorlatom, mindig nagyon jól érzem utána, hogy hol vannak a farizmaim, főleg a körteképű. Ezt guggolással kombinálva fullosan átmozgatjuk a lábunkat. Végezz 10 pár keresztbe kitörést, majd 10 guggolást!


3. Félkézállásban nyomás

Edzőteremben is az egyik kedvenc vállizom erősítő gyakorlatom! Talajon is végezheted, csak figyelj rá, hogy ne fekvőtámasz legyen belőle. Emeld a csípődet magasra! Ha így megy, akkor akár padra vagy székre, vagy akár az autó motorháztetőjére (vagy arra inkább ne? :D ) is rakhatod a lábadat. Törekedj arra, hogy a fejeddel érintsd a talajt! Végez 10 ismétlést!


4. Oroszlán

Remek combhajlító gyakorlat! Húzd a csípődet a sarkadhoz 10-15-ször úgy, hogy a felső ponton megtartod!

Oroszlán combhajlító gyakorlat helyesen kivitelezve Oroszlán combhajlító gyakorlat helyesen kivitelezve

Rengeteg lehetőség és variáció van, amit végezhetsz, ezekkel garázdálkodj szabadon! Ilyenek pl:

- támlázás (alkartámaszból fellépegetsz kéztámaszba)

- támaszok (alkartámasz, kéztámasz, oldaltámaszok, hátsó támasz)

- húzódzkodás

Húzódzkodás saját testsúllyal /sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/268/o_20150701_120539_20160712150407.jpg

- tolódzkodás padon

- mountain climber

- fekvőtámasz

- gekkó: ellentétes kar és láb emelés

- kézállás és kézállásban játék

- egy lábas guggolás

- mérleg (a képen DBands-szel)

Mérleg DBands-szel

A Youtube csatornámon is rengeteg ötletet találhattok! :)

Jó nyaralást és jó sportolást Mindenkinek!

Dóri

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD DÓRÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Nagy Dóra TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK