Ugrás a tartalomhoz

Nem csak a futás a cél!

Fuss velünk és támogass te is egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat!

Kovács-Nyári Diána színésznő, BioTechUSA jótékony nagykövet

Szavazok

#GivingIsRUNderful
#BeRUNbelievable

Ultra balaton - BioTechUSA

Kovács-Nyári Diána színésznő, BioTechUSA jótékony nagykövet

Fuss velünk és támogass te is egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat!

Segítsünk együtt a futás erejével!

Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő gyártójaként és forgalmazójaként a BioTechUSA-cégcsoport 2016 óta a Balatonman versenyek hivatalos frissítőpartnere.

 • A BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity jótékonysági kezdeményezést pedig 2019-ben hívtuk életre, hogy a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton fitt közössége által javasolt és megszavazott jótékony célokat segítsünk!
 • Az elmúlt években a futók időmérő chipjeinek vissza nem kért letéti díjából és a BioTechUSA-cégcsoport anyagi felajánlásának köszönhetően már több mint 25 millió forint készpénzadománnyal járultunk hozzá 12 beteg gyermek gyógykezeléséhez!
 • A kezdeményezést több 100 közösségi média és sajtómegjelenéssel kísérjük, mellyel felületet biztosítunk azoknak, akiknek kevesebb lehetőségük van segítséget kérni.
 • Eddig több mint 150 000 szavazat mellett legalább 50 000 jótékony futó járult hozzá adományával kampányaink sikeréhez.
Ultra balaton futás - BioTechUSA

Idén az egészségügyé a főszerep. Döntsd el te, kiket támogassunk!

Kizárólagos magyar tulajdonban lévő cégcsoportként társadalmi felelősségvállalási programunk kiemelt célja a hazai egészségügyi intézmények felszerelése nélkülözhetetlen terápiás és rehabilitációs eszközökkel, valamint a kórházakban dolgozó orvosok és ápolók immunvédelmének biztosítása termékedományokon keresztül.

Koncepcióváltásunk fő oka, hogy ne csak egy-egy ember életében, hanem az egészségügy támogatásával széles körben érhessünk el változást, ezáltal pedig hozzájáruljunk egy-egy sportsérülést követően a rehabilitációhoz is!

Nem csak a futás a cél!
#BeRUNBelievable #GivingIsRUNderful

Szavazok

"Az egyik legnagyobb örömöm az, ha segíthetünk másokon. Éppen ezért vagyok büszke arra, hogy már harmadik éve jótékony nagykövetként veszek részt a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity rendezvényen. Idén különösen fontos célunk van: támogatni az egészségügyi intézményeket, kórházi osztályokat és egészségügyi célokhoz köthető alapítványokat, akik mindannyiunkért dolgoznak. Bízom benne, hogy az összefogás erejével valódi változást hozzunk azoknak, akiknek ez a támogatás a legnagyobb segítséget jelenti."

Kovács-Nyári Diána színésznő, BioTechUSA jótékony nagykövet

Kovács-Nyári Diána

színésznő, BioTechUSA jótékony nagykövet

A kiválasztás és szavazás menete

 • A kampány elején az NN Ultrabalaton és BioTechUSA fitt közössége javasol támogatásra érdemesnek tartott kórházi osztályokat, egészségügyi intézményeket vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezeteket.
 • A beérkezett több ezer javaslatot a jótékonysági kampány szervezői előszűrik az alapján, hogy mely intézmények illeszkednek leginkább az adományozási program és a futóverseny szellemiségébe.
 • A kiválasztott 6 egészségügyi intézményt / kórházi osztályt rövid bemutatkozás kíséretében feltüntetjük a https://biotechusa.hu/ubcharity/szavazas2023/ oldalon
 • Az ezt követő két hétben nyílik lehetőség a közösség számára a szavazásra egy rövid regisztrációt követően. Napi egy szavazatot tudsz leadni egészen 2023. április 25. éjfélig!
 • A három legtöbb szavazatot kapó egészségügyi intézményt, kórházi osztályt vagy egészségügyi szervezetet a verseny előtt egy héttel hirdetjük ki, így ekkor már pontosan tudni fogod, hogy futásoddal/webshopos vásárlásoddal kit támogatsz.

A BioTechUSA és a Balatonman kiválasztási szempontjai

Fontos számunkra a transzparencia, ezért szeretnénk segíteni a döntésed annyival, hogy előzetesen megosztjuk Veled legfontosabb kiválasztási szempontjainkat. Olyan kórházi osztályokat, egészségügyi intézményeket vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezeteket érdemes javasolnod, amely(nek):

 • székhelye Magyarországon van,
 • a magánegészségügyi ellátáson kívül esik,
 • és lehetőség szerint rendelkezik felajánlások fogadására alkalmas alapítvánnyal.

Előszűrésünk során törekszünk rá, hogy a szavazásra kiválasztott kórházi osztályok, egészségügyi intézmények vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezetek között egyaránt legyenek nagyobb és kisebb létszámú intézmények.

Előnyt jelent, ha:

 • az általa nyújtott szakellátás köthető a sporthoz és rehabilitációhoz,
 • kommunikációja és alapvető profilja illeszkedik a futóverseny, a Balatonman és a
  BioTechUSA adományozási programjának szellemiségébe és célkitűzéseibe

Adománygyűjtés menete

Egészítsd ki webshopos vásárlásaidat tetszőleges összeggel

A BioTechUSA webshopján arra kérjük fogyasztóinkat, hogy tetszőleges összeggel egészítsék ki vásárlásukat, melyet 100%-ban jótékony célokra fordítunk.
Az adományozásra április 12-től május 3-ig van lehetőség.

A futóversenyt követően ne kérd vissza az időmérő chiped letéti díját!

A versenyen résztvevőket arra buzdítjuk, hogy a versenyt követően ne kérjék vissza az időmérő chipjük letéti díját (5000Ft), amiért cserébe egyedi BioTechUSA ajándékot adunk.

A Te szavazatod is számít!

Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti 3x5 millió forinttal, és az NN Ultrabalatonnal közösen egyenlő arányban felajánlja a három nyertes számára!

 • Első helyezett: 50%
 • Második helyezett: 30%
 • Harmadik helyezett: 20%
A webshopunkon és a futóközösség által összegyűjtött pénz pedig az első három legtöbb szavazatot kapó intézmény / kórházi osztály / alapítvány között 50%, 30%, 20%-os arányban kerül szétosztásra.

MI TÖRTÉNIK AZ ADOMÁNYOKKAL A SZAVAZÁST KÖVETŐEN?

 • Miután az utolsó versenyző is célba ért, közjegyző jelenlétében leszámoljuk a futók által összegyűjtött adományt, és a hivatalos átadóig biztonságba helyezzük a BioTechUSA-cégcsoport központi pénztárában.
 • A BioTechUSA-cégcsoport saját forrású felajánlását és a webshopos adományokat szerződésbe foglaljuk, és azt a szerződés aláírását követő 14 napon belül eljuttatjuk a kedvezményezett intézmények számára.
 • A futók magánadományaiból összegyűlt összeget átvételi elismervény keretében adja át az NN Ultrabalaton csapata a kedvezményezett intézményeknek.
 • Az átadóról az elmúlt két évben videós beszámolókat is készítettünk, hogy még közelebb hozzuk a közösséghez a kedvezményezett szervezeteket és alapítványokat! Ismerjétek meg őket az alábbi linkekre kattintva.