Ugrás a tartalomhoz

Nem csak
a futás a cél!

Fuss velünk és támogass te is egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat!

#GivingIsRUNderful
#BeRUNbelievable

Szavazok

Segítsünk együtt a futás erejével!

Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő gyártójaként és forgalmazójaként a BioTechUSA-cégcsoport 2016 óta a Balatonman versenyek hivatalos frissítőpartnere.

 • A BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity jótékonysági kezdeményezést pedig 2019-ben hívtuk életre, hogy a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton fitt közössége által javasolt és megszavazott jótékony célokat segítsünk!
 • Az elmúlt években a futók időmérő chipjeinek vissza nem kért letéti díjából és a BioTechUSA-cégcsoport anyagi felajánlásának köszönhetően már több mint 25 millió forint készpénzadománnyal járultunk hozzá 12 beteg gyermek gyógykezeléséhez és 21 561 465 forinttal 3 kórház modernizálásához!
 • A kezdeményezést több 100 közösségi média és sajtómegjelenéssel kísérjük, mellyel felületet biztosítunk azoknak, akiknek kevesebb lehetőségük van segítséget kérni.
 • Eddig több mint 200 000 szavazat mellett legalább 62 000 jótékony futó járult hozzá adományával kampányaink sikeréhez.
Ultra balaton futás - BioTechUSA

2024-ben is az egészségügyé a főszerep. Döntsd el te, kiket támogassunk!

Kizárólagos magyar tulajdonban lévő cégcsoportként társadalmi felelősségvállalási programunk kiemelt célja a hazai egészségügyi intézmények felszerelése nélkülözhetetlen terápiás és rehabilitációs eszközökkel, valamint a kórházakban dolgozó orvosok és ápolók immunvédelmének biztosítása termékedományokon keresztül.

2024-ben is célunk, hogy ne csak egy-egy ember életében, hanem az egészségügy támogatásával széles körben érhessünk el változást, ezáltal pedig hozzájáruljunk egy-egy sportsérülést követően a rehabilitációhoz is!

Nem csak a futás a cél!

 #BeRUNBelievable #GivingIsRUNderful

Szavazok

"Büszke vagyok rá, hogy a BioTechUSA NN Ultrabalaton érdemesnek talált arra, hogy képviseljem Charity programját és annak jótékony nagykövete legyek. Hiszem, hogy közös erővel, összefogással sokat segíthetünk, és bízom benne, hogy nagylelkű sporttársaimmal ebben az évben felülmúlhatjuk a korábbi eredményeket, így még több segítséget nyújthatunk azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Hajrá!"

Erős Tibor

ultrafutó, NN Ultrabalaton jótékony nyagykövet

"Az egyik legnagyobb örömöm az, ha segíthetünk másokon. Éppen ezért vagyok büszke arra, hogy már negyedik éve jótékony nagykövetként veszek részt a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity rendezvényen. Idén is különösen fontos célunk van: támogatni az egészségügyi intézményeket, kórházi osztályokat és egészségügyi célokhoz köthető alapítványokat, akik mindannyiunkért dolgoznak."

Kovács-Nyári Diána

színésznő, BioTechUSA jótékony nagykövet

A kiválasztás és szavazás menete

 • A kampány elején az NN Ultrabalaton és BioTechUSA fitt közössége javasol támogatásra érdemesnek tartott kórházi osztályokat, egészségügyi intézményeket vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezeteket.
 • A beérkezett több ezer javaslatot a jótékonysági kampány szervezői előszűrik az alapján, hogy mely jótékony célok illeszkednek leginkább az adományozási program és a futóverseny szellemiségébe.
 • A kiválasztott - a beérkezett javaslatok számától függően - minimum 3, maximum 6 egészségügyi intézményt / kórházi osztályt / egészségügyi célokhoz köthető alapítványt rövid bemutatkozás kíséretében feltüntetjük ezen az oldalon.
 • Április 2-től nyílik lehetőség a szavazásra egy rövid regisztrációt követően. Napi egy szavazatot tudsz leadni egészen 2024. április 23-ig!
 • A három legtöbb szavazatot kapó egészségügyi intézményt, kórházi osztályt vagy egészségügyi szervezetet a verseny előtt egy héttel hirdetjük ki, így ekkor már pontosan tudni fogod, hogy futásoddal/webshopos vásárlásoddal kit támogatsz.

A BioTechUSA és a Balatonman kiválasztási szempontjai

Fontos számunkra a transzparencia, ezért szeretnénk segíteni a döntésed annyival, hogy előzetesen megosztjuk Veled legfontosabb kiválasztási szempontjainkat. Olyan kórházi osztályokat, egészségügyi intézményeket vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezeteket érdemes javasolnod, amely(nek):

 • székhelye Magyarországon van,
 • a magánegészségügyi ellátáson kívül esik,
 • és lehetőség szerint rendelkezik felajánlások fogadására alkalmas alapítvánnyal.

Előszűrésünk során törekszünk rá, hogy a szavazásra kiválasztott kórházi osztályok, egészségügyi intézmények vagy egészségügyi célokhoz köthető szervezetek között egyaránt legyenek nagyobb és kisebb létszámú intézmények.

Előnyt jelent, ha:

 • az általa nyújtott szakellátás köthető a sporthoz és rehabilitációhoz,
 • kommunikációja és alapvető profilja illeszkedik a futóverseny, a Balatonman és a
  BioTechUSA adományozási programjának szellemiségébe és célkitűzéseibe

Adománygyűjtés menete

A futóversenyt követően ne kérd vissza az időmérő chiped letéti díját!

A versenyen résztvevőket arra buzdítjuk, hogy a versenyt követően ne kérjék vissza az időmérő chipjük letéti díját (5000Ft), amiért cserébe egyedi BioTechUSA ajándékot adunk.

Egészítsd ki webshopos vásárlásaidat tetszőleges összeggel

A BioTechUSA webshopján arra kérjük fogyasztóinkat, hogy tetszőleges összeggel egészítsék ki vásárlásukat, melyet 100%-ban jótékony célokra fordítunk.
Az adományozásra április 12-től május 2. éjfélig van lehetőség.

A Te szavazatod is számít!

Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti 3x5 millió forinttal, és az NN Ultrabalatonnal közösen egyenlő arányban felajánlja a három nyertes számára!

 • Első helyezett: 50%
 • Második helyezett: 30%
 • Harmadik helyezett: 20%
A webshopunkon és a futóközösség által összegyűjtött pénz pedig az első három legtöbb szavazatot kapó intézmény / kórházi osztály / alapítvány között 50%, 30%, 20%-os arányban kerül szétosztásra.

MI TÖRTÉNIK AZ ADOMÁNYOKKAL A SZAVAZÁST KÖVETŐEN?

 • Miután az utolsó versenyző is célba ért, közjegyző jelenlétében leszámoljuk a futók által összegyűjtött adományt, és a hivatalos átadóig biztonságba helyezzük a BioTechUSA-cégcsoport központi pénztárában.
 • A BioTechUSA-cégcsoport saját forrású felajánlását és a webshopos adományokat szerződésbe foglaljuk, és azt a szerződés aláírását követő 14 napon belül eljuttatjuk a kedvezményezett intézmények számára.
 • A futók magánadományaiból összegyűlt összeget átvételi elismervény keretében adja át az NN Ultrabalaton csapata a kedvezményezett intézményeknek.
 • Az átadóról beszámolunk közösségi média felületeinken, hogy még közelebb hozzuk a közösséghez a kedvezményezett intézményeket és alapítványokat.