Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Hortobágyi húsos palacsinta egészséges kivitelben

2013-12-20 16:13:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/11/o_hor_20131222073014.JPGKözeleg a karácsony és sokan gondolkodnak rajta, hogy egészséges finomságokkal szeretnék az asztalt megteríteni. Egyik nagy kedvenc a Hortobágyi húsos palacsinta, melynek most elkészítjük egészséges változatát. A palacsintát az alacsony glikémiás indexű, magas rosttartalmú zablisztből készítjük, melynek mellékíze sincs. A pörköltet csirkemellből, zsírszegényen készítjük el, egészséges kókuszolaj felhasználásával.

Hozzávalók a palacsintához

20 dkg zabpehely (őrölt)
2 dl zsírszegény tej
3 dl víz
5 tojásfehérje
1 tojássárgája

kókuszolaj a sütéshez

A töltelékhez:
40 dkg csirkemell
1 közepes hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1-2 evőkanál kókuszolaj
1 kávéskanál pirospaprika
3 dl natúr joghurt
1 ek. teljeskiőrlésű tönköly vagy zabliszt
2 szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót. Habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.

2.  Pörköltet készítünk a darált csirkemellből: az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és egy kis őrölt pirospaprikát szórunk rá. Felöntjük a 8dl vízzel és készre főzzük.  Egy tésztaszűrő segítségével leszűrjük a húst. A szaftot behabarjuk: a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, szintén simára keverjük, és ráöntjük a szaftra. A behabart szaft felét visszaöntjük a húsra, a maradék pedig az összehajtott palacsinták tetejére kerül majd.

3. A palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel, majd meglocsoljuk a szafttal.

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Silye Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK