Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Mézeskalács egészségesen

2013-12-23 16:29:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/14/o_mezeskalacs111_20131223163512.jpgA karácsony elengedhetetlen kelléke a mézeskalács. A kellemes illatot árasztó süti egyben mutatós dísz is lehet a karácsonyfán. Ezzel a recepttel nemcsak finom, de egészséges nasi is kerül az asztalra.

Az elkészítéshez zablisztet használjunk, mert könnyű vele dolgozni és emellett számos egészségvédő hatása is van. Sütemények elkészítéséhez a legjobb liszt. Édesítést eritrittel történjen, így elkerüljük a cukor energiatartalmát is elkerüljük. A díszítésnél a tojásfehérjehabhoz is a cukor helyett vaníliás fehérjeport keverve, magasabb fehérjetartalmú és jóval alacsonyabb szénhidráttartalmú finomságot kapunk.

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg zabliszt
  • 20 dkg eritrit
  • 2 egész tojás
  • mézes fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, szegfűbors, gyömbér)
  • 25dkg langyosított méz, esetleg mézpótló
  • 1ek. kókuszzsír
  • 2dkg szódabikarbóna
  • 6 ek. cukormentes baracklekvár

Ultra Loss - 500 gElkészítés:

A tésztát érdemes előző este begyúrni. A zablisztet, az édesítőt, a fűszereket és a szódabikarbónát is átszitáljuk, majd összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Pihentetjük hűtőben minimum 2 órát, de jobb, ha egy éjszakát áll. Ne ijedjünk meg, ha pihenés után repedezett a tészta, addig gyúrjuk újra, amíg ismét képlékennyé válik. Kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütés előtt tojássárgájával megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük 10-15 perc alatt.

Díszítés:

Egy tojásfehérjét habbá verünk, majd annyi fehérjeport rakok hozzá, hogy sűrű anyagot kapjunk. A sűrűsége akkor jó, ha jó sűrű, olyan tejfölszerű. A habverőt kiemelve ne folyjon vagy csöpögjön; az a  jó, ha megáll rajta. Ha van otthon habzsák, akkor azzal is díszíthetjük, ha nincs, akkor kis nylonzacskóba rakjuk, a sarkát átlósan levágjuk, (kb. fél mm-re) és tetszőlegesen lehet vele mintákat rajzolni a mézeskalácsok tetejére vagy akár az egészet is befedhetjük. A mázat természetes anyagokkal (pl. kakaó, szentjánoskenyér-por) színezhetjük.

Kellemes Ünnepeket és jó sütögetést!

 

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

Ultra Loss - 30 g

Ultra Loss - 30 g

ÍZLETES TURMIX POR 50%-OS FEHÉRJE TARTALOMMAL, HOZZÁADOTT L-KARNITINNEL, KRÓMMAL, KITOZÁNNAL ILLETVE VITAMINOKKAL. ÉLELMI ROSTBAN GAZDAG. 96 KALÓRIA/ADAG.
Megveszem
Ultra Loss - 500 g

Ultra Loss - 500 g

ÍZLETES TURMIX POR 50%-OS FEHÉRJE TARTALOMMAL, HOZZÁADOTT L-KARNITINNEL, KRÓMMAL, KITOZÁNNAL ILLETVE VITAMINOKKAL. ÉLELMI ROSTBAN GAZDAG. 96 KALÓRIA/ADAG.
Megveszem

FACEBOOK