Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Tojással töltött édesburgonya

Hozzávalók 2 adaghoz:

– 1 nagy édesburgonya

– ½ evőkanál olívaolaj

– 2 tojás

– apróra vágott friss petrezselyem, spenót, vagy sóska (elhagyható)

– só, bors

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1903/o_Farkas_Nikolett_20160418101825.jpg

Elkészítés:

– Melegítsd elő a sütőt.

– Mosd meg és töröld szárazra az édesburgonyát, majd dörzsöld be az olajjal és szórd meg sóval. Egészben tedd a sütőbe, félidőnél fordítsd meg. (A sütési idő változó lehet az édesburi méretétől függően, én kb. 40 percig sütöttem.)

– Vedd ki az édesburgonyát a sütőből, hosszában vágd ketté. Óvatosan vájd ki a közepét és öntsd bele a tojást. (A tojást ajánlott előbb egy tálba felütni, ahonnan könnyebb kihalászni a tojáshéjat, ha belepotyogna.)

– Szórd meg sóval, borssal, és mehet vissza a sütőbe. A tojáson látni fogod, mennyi időre van még szükséged.

– Miután megsült, szórd meg friss petrezselyemmel/spenóttal/sóskával. Ízlés szerint tálalható. A képen brokkolicsírával és eperrel láthatjátok.

 

Jó étvágyat! 🙂

Farkas Nikolett