Ugrás a tartalomhoz
Hírek

7.782.020 forintot gyűjtött össze a futóközösség a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity kampány keretében  

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében hatodik alkalommal biztosítottunk lehetőséget a résztvevőknek, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Mindemellett tetszőleges összeget is adományozhattak a futók, melyet 2024-ben is egyedi shakerrel jutalmaztunk. Óriási öröm számunkra, hogy idén a tavalyi összeget is felülmúlva, összesen 7.782.020 forintot gyűjtött össze a futóközösség, amit cégcsoportunk két különböző forrásból is kiegészített.

Egyrészről lehetőséget adtunk fogyasztóinknak arra, hogy webshopos vásárlásukat tetszőleges összeggel kiegészítve jótékony célokat támogathassanak. Másrészről a BioTechUSA társadalmi felelősségvállalási programjának égisze alatt saját forrásból 5-5-5, azaz összesen 15 millió forint ajánlott fel. Az így összegyűlt, összesen 22.994.180 forintot az NN Ultrabalatonnal közösen adjuk át három egészségügyi intézmény számára.

2024-ben is egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett javasolni az NN Ultrabalaton közösségi média oldalán, ahol több, mint 1000 komment érkezett. Egy előszűrést követően 6 intézmény került kiválasztásra, melyek közül közönségszavazás útján döntötték el a futók és a BioTechUSA fitt közössége, hogy mely jótékony célokat szeretnék támogatni. Idén a döntőbe jutottakra több mint 9000 szavazat érkezett.

Támogatott intézmények:  
Konduktív Óvodáért Alapítvány – 2577 szavazat 
Őrzők Alapítvány – 1595 szavazat 
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet – 1536 szavazat 
 
Az intézmények a támogatást nélkülözhetetlen rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják, melynek átadására a BioTechUSA Huszti úti székházában kerül sor a közeljövőben.   

2024-ben Kovács-Nyári Diána színésznő és jótékony nagykövet mellett Erős Tibor ultrafutó is a kezdeményezés mellé állt, aki ráadásul idén abszolút győztesként állhatott fel a dobogó legfelső fokára az NN Ultrabalatonon!