Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Bomba forma egész évben

Egyedül nem megy…

Sok szó esett már motivációról; itt nálunk is, és az összes sporttal vagy karrierrel foglalkozó oldalon. Egész életünkben, szinte annak minden területén ezt a megfoghatatlan erőt, ezt a mindig felvillanó, aztán el-eltűnő csodát keressük, vagyonokat hajlandóak vagyunk kifizetni azért, hogy ha nekünk magunknak nem is, hátha majd másnak sikerül újra és újra feltüzelni bennünket. De végül mind rájövünk, hogy amíg saját magunkban nem találjuk meg a balansz forrását, addig ideig-óráig tart csak a jó pénzen vett motiváció.

De ha úgy érzed megvan Benned az elhatározás, kibékültél a jelenlegi körülményeiddel (az adottságaiddal, az évek során felhalmozódott zsírpárnákkal, a zsúfolt életeddel ésatöbbi), és konzerválni tudod ezt az éltérzést, a társak jelenléte, húzó ereje biztos, hogy csak még inkább segítségedre lesz!

Vegyél rá másokat is!

A munkatársainkkal töltjük az életünk majd’ egy harmadát. Biztos, hogy Neked is akad legalább 1-2 kolléganőd (és persze pasik is szóba jöhetnek), akikben él a versenyszellem, vagy a csoportos sport iránti vágy – nem mellékesen kitűnő csapatépítő alkalmakká is válhatnak ezek az órák.

Szervezz sporthétvégéket, bowlingos-gokartos-biliárdozós péntek estéket, futóversenyeket (előterjesztheted a cégnél, hogy nevezzen be Titeket valamelyik hivatalos rendezvényre). Mutasd meg a csajoknak a kedvenc termed, örömmel fogják venni, hogy Te már kiismered magad ott és körbe viszed őket – és a Te önbizalmad is nő közben.

Nekem mai napig az egyik legkedvesebb barátnőm az a lány, akivel évekkel ezelőtt azért elegyedtünk szóba a munkahelyen, mert minden nap edzőtáskával a vállunkon közlekedtünk. „Te mit sportolsz?” – én elvittem az én kedvenc aerobic edzőmhöz, Ő pedig az övéhez. Minden csoportos órán összemosolyogtunk miközben együtt „szenvedtünk”.

Túl a harmadik ikszen, sokszor már nagyobb buli jó zenére spinningelni egyet a barátokkal, utána legurítani egy ízletes fehérje shaket, mint egy szórakozóhelyen vedelni hajnalig – nem beszélve arról, hogy sajnos már az alkoholmámorból való regenerálódás sem megy olyan gyorsan! Ha pedig a lightos órák vagy a kocogás helyett igazi kihívást kerestek, a következő rész Nektek szól!

 

Hozzátok ki magatokból a legtöbbet

A crossfit-jellegű edzések során személyes köridőket, megmozgatott súlyokat mérnek, és azon túl, hogy kiköpöd a tüdőd (viccet félre téve; csak óvatosan, mert sokan rosszul lettek már, de megéri), egy valódi kis mini-házibajnokságba csöppenhetsz! Itt aztán tényleg le tudod mérni az fejlődésed, és egyéni rekordokat állíthatsz fel.

A másik, szinte extémnek számító sportlehetőség; a HIIT, azaz a magas intenzitású intervallumedzés, ezt főleg akkor ajánljuk Nektek, ha kevés idő alatt gyorsan ki akartok nyúlni. Ezt is csinálhatjátok csapatban, egy stopper vagy egy applikáció segítségével. Használjátok ki a jó időt, foglaljatok el egy közeli parkot, és már mehet is a fekvőtámasz, a négyütemű, a plank, a felülés, a guggolás kitartása… vagy bármilyen saját testsúlyos, eszközt nem igénylő gyakorlat!

Mozogni, mozogni, mozogni – ez legyen az állandó, a sport típusa és a társaság (olykor egyedüllét) pedig lehet változatos; talán csak ennyi az a nagy, misztikus titok, hogy mindig lendületben maradj!

 

Plézer Panna