Zab-kókusz palacsintatorony
Zab-kókusz palacsintatorony juharsziruppal, mogyoróvajjal és gyümikkel.
Hozzávalók 8-10 db-hoz:
– 1/2 bögre zabliszt
– 1/4 bögre kókuszliszt
– 2 tk sütőpor
– 1 bögre növényi tej/ sima tej
– 1 tojás
– 1 evőkanál juharszirup/méz
– kókuszzsír a sütéshez
(– 1 rúd vanília, kikapart magjai)
– csipet só
(A recepthez használt bögre 2,5decis)
Elkészítés:
Két külön tálban keverjük össze a száraz, ill. a nedves alapanyagokat. A tojás sárgáját rakjuk a nedves alapanyagok közt, a fehérjét majd külön verjük habbá. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz és keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát kapunk (ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés tejjel). A felvert tojáshabot is keverjük bele, azt legutoljára. Hagyjuk 5 percet állni, hogy a tészta megkeljen.
Tegyünk egy kevés kókuszzsírt a teflonserpenyőbe és forrósítsuk fel. Kisebb adagot kanalazunk (2 adag is mehet egyszerre) a palacsinta tésztából a serpenyőbe, közepes lángon sütjük az egyik oldalukat, amíg aranybarnák lesznek. Megfordítjuk és a másik oldalukon is sütjük 1-2 percig. Én mogyoróvajjal, juharsziruppal és gyümölcsökkel ettem, de a lehetőségek végtelenek.)
Székely Réka