Tojással töltött édesburgonya
Hozzávalók 2 adaghoz:
– 1 nagy édesburgonya
– ½ evőkanál olívaolaj
– 2 tojás
– apróra vágott friss petrezselyem, spenót, vagy sóska (elhagyható)
– só, bors
Elkészítés:
– Melegítsd elő a sütőt.
– Mosd meg és töröld szárazra az édesburgonyát, majd dörzsöld be az olajjal és szórd meg sóval. Egészben tedd a sütőbe, félidőnél fordítsd meg. (A sütési idő változó lehet az édesburi méretétől függően, én kb. 40 percig sütöttem.)
– Vedd ki az édesburgonyát a sütőből, hosszában vágd ketté. Óvatosan vájd ki a közepét és öntsd bele a tojást. (A tojást ajánlott előbb egy tálba felütni, ahonnan könnyebb kihalászni a tojáshéjat, ha belepotyogna.)
– Szórd meg sóval, borssal, és mehet vissza a sütőbe. A tojáson látni fogod, mennyi időre van még szükséged.
– Miután megsült, szórd meg friss petrezselyemmel/spenóttal/sóskával. Ízlés szerint tálalható. A képen brokkolicsírával és eperrel láthatjátok.
Jó étvágyat! 🙂
Farkas Nikolett