Gyömbéres süti citromos szósszal
Hozzávalók:
16 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
2 tk őrölt gyömbér
2 tk fahéj
0,5 tk szegfűszeg
5 dkg xilit
1 db tojás
7,5 dkg méz
1 dl kókuszzsír (felolvasztva, de ne legyen meleg)
1 dl forró víz
2 tk étcsokis nitro pure whey
Citromkrém
1 nagy citrom (a leve és a héja is)
11 dkg xilit
5 dkg margarin
3 db tojás
25 g citromos sajttorta ízű iso whey zero
Elkészítés:
Süti:
A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a csokis fehérjét, a xilitet és a tojást összekeverem. Hozzáadom a vizet, a kókuszzsírt és a mézet. Ezt jól összekeverem egy robotgéppel. Egy kisebb tepsit kibélelek sütőpapírral, szépen elsimítom benne a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben (én hőlégkeveréssel sütöttem) kb. fél óra alatt megsütöm. Azért végezzünk rajta tűpróbát, hogy ne maradjon nyers, de elég gyorsan megsül.
Citromkrém:
Lereszelem a megmosott citrom héját, kifacsarom a levét. Ezeket összekeverem a xilittel és vízgőz felett melegítem, amíg a xilit elolvad.
Ha ez meg van, akkor belerakom a margarint és addig a vízgőz felett kevergetem, amíg a margarin is elolvad.
Ezután félreteszem és megvárom, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ez fontos!
Ha kihűlt, akkor egyesével hozzákeverem a tojásokat és visszarakom a vízgőz fölé és addig kevergetem, amíg már nem lesz teljesen folyós. Ha ezt elértük, akkor belerakom a citromos sajttortás fehérjét, amitől sűrű lesz.
Kész is vagyunk 🙂 Igazi jó kis karácsonyi süti.
Jó étvágyat!
Csizmók Adrienn