Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Egészséges sajttorta

Hozzávalók:

  • 90 g zabliszt
  • 40 g kokuszolaj
  • stevia edesitő
  • 3 ek hideg víz

A krémhez:

  • 1 dl tej
  • 30 g cukormentes étcsoki
  • 1 adag csokis Iso Whey Zero
  • csipetnyi so
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 200 g light krémsajt
  • 10-12 szem magozott cseresznye (kb.100 g)

Egészséges sajttorta

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kézzel kicsit összegyúrjuk. (Nem kell, hogy teljesen összeálljon a tészta.) Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A tejet, édesítőt, sót, feherje port egy edénybe tesszük, csomómentesre keverjük és felmelegítjük. Beletördeljük a csokit, és kevergetve felolvasztjuk (ezt már a tűzhelyről levéve). A krémsajtot, tojást, lisztet kézi habverővel elkeverjük, majd, amikor kicsit kihűlt a csokis rész, akkor azt is hozzákeverjük. A tésztán eloszlatjuk a kimagozott, felezett cseresznyét, majd ráöntjük a krémet (ami ilyenkor még eléggé híg, folyós, de majd jó lesz) és előmelegített sütőben megsütjük. kb. 180 fok – 40-50 percig sütöttem.

    Egy éjszakára – vagy legalább jó pár órára – hűtőbe tesszük. Kòkuszreszelékkel diszítettem.

    Ha nagyon belejöttél volna sütögetésbe, próbáld ki Silye Gabi felejthetetlen Reform Répatortáját is!

     

    Barna Adrienn