Egészséges sajttorta
Hozzávalók:
- 90 g zabliszt
- 40 g kokuszolaj
- stevia edesitő
- 3 ek hideg víz
A krémhez:
- 1 dl tej
- 30 g cukormentes étcsoki
- 1 adag csokis Iso Whey Zero
- csipetnyi so
- édesítő ízlés szerint
- 1 tojás
- 200 g light krémsajt
- 10-12 szem magozott cseresznye (kb.100 g)
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kézzel kicsit összegyúrjuk. (Nem kell, hogy teljesen összeálljon a tészta.) Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A tejet, édesítőt, sót, feherje port egy edénybe tesszük, csomómentesre keverjük és felmelegítjük. Beletördeljük a csokit, és kevergetve felolvasztjuk (ezt már a tűzhelyről levéve). A krémsajtot, tojást, lisztet kézi habverővel elkeverjük, majd, amikor kicsit kihűlt a csokis rész, akkor azt is hozzákeverjük. A tésztán eloszlatjuk a kimagozott, felezett cseresznyét, majd ráöntjük a krémet (ami ilyenkor még eléggé híg, folyós, de majd jó lesz) és előmelegített sütőben megsütjük. kb. 180 fok – 40-50 percig sütöttem.
Egy éjszakára – vagy legalább jó pár órára – hűtőbe tesszük. Kòkuszreszelékkel diszítettem.
Ha nagyon belejöttél volna sütögetésbe, próbáld ki Silye Gabi felejthetetlen Reform Répatortáját is!
Barna Adrienn