Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Újabb BSI Futónagykövet teszt

Béry Norbert

Energy Shot: 2×próbáltam, hosszú távú futásnál, egyik 40, másik 50km-es táv volt. Mindkét alkalommal 15-20km környékén ittam meg. Az íze kellemes, elfogyasztása után kb. 10perc elteltével éreztem egy plusz energiahullámot, amely 1,5óráig tartott.

Magna Shot: én a hosszú távú futások előtti este is megiszom egy Magna Shotot, és nagyon ritkán kell futás közben használnom. Ennek használata után számomra ismeretlen lett a futás közbeni izomgörcs.

Energy Gel: futás és kerékpározás közben használtam és éreztem, hogy a fáradtságot elég jól kitolta. Fogyasztás után mindig kell pár korty vizet innom, mert nekem egy kicsit édes.

Isotonic: csak kerékpározás közben próbáltam. Megfelelően frissít. Nekem a citromos tea izű jött be.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1881/o_iStock_000015768000_Large_20160323113155.jpg

Ugróczky Barna:

‘A Balaton Szupermaratonra készülve a legtöbb szombaton és vasárnap hosszú 35 – 45 km-es futást edzettem a télen. Általában a táv egyharmadánál nyomom be az Energy Gelt a kétharmadánál pedig a Magna Shotot. Mindkettő nagyon hatásos, hamar lendületbe hoz újra, amikor kezdek kimerülni, főleg a második hosszú napon nagy segítséget jelent. Mindkettő könnyen kibontható és fogyasztható, hatásuk gyorsan jön és tartósan megmarad. Biztosan használni fogom őket a közeljövőben is. Szívből ajánlom minden futónak, biciklisnek, de csak annak, aki meg tudja állni, hogy a csomagolást ne dobja ki a fogyasztása után.

Takács Balázs:

Isotonic:
A terméket egy két órás, nagyjából hatvan kilométeres kerékpár edzés ideje alatt fogyasztottam. Erre a távra nagyjából másfél liternyi iso-t fogyasztok, tehát két kulacsra való port kevertem be 7%-os oldatra (100 mililiterenként 7g CH arányt tartva). A tesztelésre kapott izesités a ‘lemon ice tea flavoured’ és ‘orange-mango flavoured’ volt. A termék könnyedén feloldódott a vizben, kevés kevergetés után homogénné vált. A tevékenység során csak kis mértékben ülepedett le a nem feloldott rész a kulacs aljára. Izre mindkettő jóval kellemesebb volt, mint az általam korábban használt iso-k íze, ez kifejezetten kellemes meglepetés volt. A keverék itatta magát – nagyon jól esett kortyolni belőle. A benne lévő cukrok nem ‘ültek le’, felszivódása rendben volt.

Magna Shot
A terméket egy 50 kilométeres futás során, 33 kilométer környékén fogyasztottam. Korábban még nem volt tapasztalatom ampullás magnéziummal, kíváncsian vártam, hogy mit tesz hozzá a futáshoz. Preferálom a folyékony bevitelt fogyasztás és felszivódás szempontjából is, tehát a termék már egy jó ponttal indult. A Lemon-Lime ízzel semmi problémám nem volt, két korty és már a helyén is volt a cucc. A hatása remek! Amit vártam tőle, azt tökéletesen hozta! Kitolta mind az izom-, mind a szellemi fáradtságot ez alatt az 5 órás futás alatt és távol tartotta az izomgörcsöt. Egészen biztos vagyok benne, hogy hosszú, szoros barátság alakul ki köztünk a jövőben, főleg ha az árcímkére is rápillantok. Nekem ennyit bőven megér, hogy birjam 5 órán át!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1881/o_iStock_000020364208_Full_20160323113141.jpg

Pátkai Attila

Energy Gel:

Ezt a terméket már jó ideje használom futás közben , nagyon jó állagú, kellemes ízű és tapasztalatom szerint akár víz nélkül is jól felszívódik, bevétel után csak pár korty vízzel szoktam higítani, majd később szoktam ráinni még. Hatása kb. 15 perc alatt már érezhető. Előnye, hogy visszazárható, így akár kisebb adagokban is fogyasztható futás közben.

Magna Shot:

A másik kedvenc termékem a BioTechtől. Kis mennyiségének köszönhetően gyorsan felszívódó, hatása elég gyorsan elér, volt futásom, ahol már majdnem későn pótoltam a magnéziumot, mert már kezdtek az izmaim görcsölni, de a MagnaShot gyorsan átlendített a nehezén, hatása hosszan tart. Íze kellemes, kicsit savanykás, akár szomjoltónak is jó.

Energy Shot 25ml:

Ezt a terméket nem használtam eddig, de biztosan fogom a jövőben is. Gyorsan fogyasztható, kellemes ízű, a hatása pedig szó szerint robbanásszerű. 40 km-es futásnál teszteltem,  36 km után fogyasztottam el, a hatása kb. 10 perc múlva már jelentkezett, eltűnt a fáradtság és szó szerint energialöketet adott az utolsó 10-12 km-en. Ajánlom mindenkinek, akár vésztartaléknak is hosszútávú edzéseknél, akár az utolsó pillanatban is kisegít, ha fogy az energia.

Isotonic

A por jól  és teljesen feloldódik, az iso nem túl édes, mindkét íz nagyon kellemes, szinte itatja magát. Hatása jó, folyamatos energiaszintet biztosít (már, ha nem felejt el inni futás közben az ember) .

Minden termékről általánosságban elmondható hogy ár/érték arányban nagyon jó, a termékek pedig jól fogyaszthatók, semmi kellemetlen mellékíz vagy rossz állag.

Köszönjük a tesztelést és a véleményeket!

BioTechUSA