Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Vörösáfonyás müzliszelet

Hozzávalók:

  • 12 dkg zabpehely
  • 10 dkg aszalt gyümi, én most csak vörös áfonyát tettem bele
  • 4 ek méz
  • 1 banán leturmixolva
  • Pici citromlé
  • Kevés vanília aroma
  • 3 dkg dióbél
  • 3 dkg szezámmag

Elkészítés:

A diót összetörtem, a magokat külön-külön megpirítottam, a zabpelyhet is (kb 2 perc), nem kell, hogy megbarnuljon. Egy tálba borítottam mindet, összevágtam a gyümölcsöt, összekevertem, rácsurgattam a mézet, a leturmixolt banánt, amihez

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1542/o_afimuzli1_20130906110045.jpg

mar hozzákevertem a citromlevet és a vanília aromát. Az egészet összekevertem, egy gáztepsire szilikonos sütőpapírt tettem, a közepére halmoztam az egészet, evőkanál hátuljával elegyengettem. A recept szerint 1,5 cm vastagság a jó, én kb 1 cm-re csináltam. 175 fokon alsó-felső sütéssel kb 30 perc kell neki, de figyeld, én lejjebb vettem, nagyon barnult a széle és az alja. De így is nagyon finom lett. Kiadós nagyon, lezárt dobozban 1 hétig is eláll, azt mondják. Nálam nem volt idő az eltarthatóság tesztelésére  🙂

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1542/o_afimuzli2_20130906110050.jpg

Jó étvágyat!