Életmód
Vörösáfonyás müzliszelet
Hozzáadva: 2013.09.06. 10:48
Loading...
Hozzávalók:
- 12 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt gyümi, én most csak vörös áfonyát tettem bele
- 4 ek méz
- 1 banán leturmixolva
- Pici citromlé
- Kevés vanília aroma
- 3 dkg dióbél
- 3 dkg szezámmag
Elkészítés:
A diót összetörtem, a magokat külön-külön megpirítottam, a zabpelyhet is (kb 2 perc), nem kell, hogy megbarnuljon. Egy tálba borítottam mindet, összevágtam a gyümölcsöt, összekevertem, rácsurgattam a mézet, a leturmixolt banánt, amihez
mar hozzákevertem a citromlevet és a vanília aromát. Az egészet összekevertem, egy gáztepsire szilikonos sütőpapírt tettem, a közepére halmoztam az egészet, evőkanál hátuljával elegyengettem. A recept szerint 1,5 cm vastagság a jó, én kb 1 cm-re csináltam. 175 fokon alsó-felső sütéssel kb 30 perc kell neki, de figyeld, én lejjebb vettem, nagyon barnult a széle és az alja. De így is nagyon finom lett. Kiadós nagyon, lezárt dobozban 1 hétig is eláll, azt mondják. Nálam nem volt idő az eltarthatóság tesztelésére 🙂
Jó étvágyat!