Életmód
Szezámbundás halszelet
Hozzáadva: 2013.05.31. 08:59
Loading...
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2*15 dkg halfilé (fagyasztott, mire kiolvad picit veszít a súlyából)
- 3 teáskanál (tk) oliva olaj (szezámolajat használtam)
- 1 tk méz
- 2 tk soja szósz
- feketebors
- 1/2-1 tk őrölt gyömbér
- 1/2 szárított koriander (elhagyható)
- szezámmag
- 40 dkg párolt zöldség (pl. brokkoli) vagy valamilyen saláta köretnek
Elkészítés:
Keverd össze az szezám olajat a mézzel, soja szósszal, borssal, gyömbérrel és a korianderel. Kend meg a kiolvasztott halszeletek egyik oldalát, tedd hűtőbe 15-20 percre. Utána fordítsd meg a halat, kend meg a másik oldalát is, majd tedd hűtőbe újabb 15-20 percre. Vedd ki a halat a hűtőből, tedd át egy másik tányérra, szórd meg minden oldalát szezámmaggal. süsd vagy grillezd meg a halat -oldalanként néhány perc. Tálald párolt zöldséggel / zöldségekkel vagy salátával.
További egészséges recepteket találsz itt.
Jó étvágyat!