Életmód
Levendulás barackos pite
Hozzáadva: 2015.11.12. 12:03
Loading...
Ha egy különleges sütit szeretnél elkészíteni mikorra vendégeket vársz, most egy kis provance-i ízt varázsolunk a tányérra. A liszttől függően elkészíthető gluténmentes változatban is.
Hozzávalók:
- 70 g vaj vagy kókuszzsír
- 120 ml tej (pl. mandula)
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 200 g zab vagy barna rizsliszt
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 ek. szódabikarbóna (sütőpor)
- 1 csipet tengeri só
- 1 teáskanálnyi levendula
- 1 ek. mandula szeletek
- 4-5 db őszibarack
- 3 kanál Iso Whey Zero – barack-joghurtos íz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C –ra és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát kókuszzsírral / vajjal. A barackokat megmossuk és gerezdekre vágjuk.
- Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az tejet, a tojásokat és a reszelt citromhéjat és botmixerrel jól összekeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és az Iso Whey Zero-val, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
- A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk, liszttől függően, ha kell még tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Majd a tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és szépen elosztjuk rajta a barack szeleteket és a mandulát.
- 180 fokon tűpróbával készre sütjük.
- Ha megsült levendula szirommal és édesítővel megszórjuk. Hidegen vagy melegen is tálalható.
Jó sütögetést!
Silye Gabriella