Receptek
Patisszonos csirkeragu kamuttal
Hozzáadva: 2015.11.03. 12:25
Loading...
Ha már unod a rizs és párolt zöldség köretet, akkor egy finom és gyors ételt készítünk el. A kamut egy ősi Egyiptomból származó gabona, mely napjainkban éledt újra. Előnye a gabonaválaszték bővülése mellett, hogy jelenleg ökológiai gazdálkodásban érhető el. A búzához hasonlítva jóval magasabb fehérje (kb. 40%-al) és magas ásványi anyag tartalommal is bír. Kiválóan használható kenyér, tészta készítésére, akár egy müzli alapanyagaként, de köretnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 150g csirkemell filé
- 1 ek. mustár
- 1 ek. kókusz olaj
- 0,5 patisszon (vagy cukkini)
- 1 db paradicsom
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db paprika
- fél maréknyi zöldbab
- 100g kamut
- bors, tengeri só, oregano, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés:
- A húst felkockázzuk és sózzuk, borsozzuk és a mustárral összekeverjük és néhány órát a hűtőbe tesszük.
- A kamutot kb. kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, és összevágjuk, fűszerezzük. A kókuszolajon a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit átsütjük, addig, hogy ropogósak maradjanak.
- A zöldségragut kamuttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Silye Gabriella