Jegeskávé fehérjéből
Itt a nyár, indul a jegeskávé időszak:) Viszont a vanília fagyi elég sok cukrot tartalmaz és ha épp a fürdőruhaszezonra gyúrunk, akkor nem igazán fér bele a diétába. Most egy fehérjében gazdag változatot osztok meg veletek.
Fűszerekkel szinte bármelyik földrész hangulatát becsempészhetjük otthonunkba. Az arab országokban például a kardamom nagyon elterjedt és isteni finom a kardamomos kávé. A szív fűszerének is nevezik ezt a különleges aromájú, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszert, mely az arab országok kultúrájában a vendégszeretet jelképezi. Etiópiában a gyömbért használják, míg a török kávéban gyakran található meg a fahéj.
Tipp: Kedvet kaptál a kardamom jótékony hatásait kiaknázni?
Próbálj ki egy másik hűsítő nyári italt is »» a mangó-kardamom lasszit
Hozzávalók:
- 30g kávé ízesítésű fehérje (pl. Morning protein)
vagy
- 30g vaníliás fehérje + 1 adag frissen főzött kávé
- 2 dl víz
- 0,5 dl mandulatej
- eritrit ízlés szerint
- jég
- Ízesítési ötletek: fahéj, gyömbér, kardamon
Elkészítés:
A fehérjét a vízzel és mandulatejjel össze turmixoljuk. Egy pohárba teszünk néhány jégkockát és ráöntjük a turmixot. Ízlés szerint ízesítjük.
Kellemes hűsölést!
Silye Gabriella