Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Jegeskávé fehérjéből

Itt a nyár, indul a jegeskávé időszak:) Viszont a vanília fagyi elég sok cukrot tartalmaz és ha épp a fürdőruhaszezonra gyúrunk, akkor nem igazán fér bele a diétába. Most egy fehérjében gazdag változatot osztok meg veletek.

Fűszerekkel szinte bármelyik földrész hangulatát becsempészhetjük otthonunkba. Az arab országokban például a kardamom nagyon elterjedt és isteni finom a kardamomos kávé. A szív fűszerének is nevezik ezt a különleges aromájú, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszert, mely az arab országok kultúrájában a vendégszeretet jelképezi. Etiópiában a gyömbért használják, míg a török kávéban gyakran található meg a fahéj.

Tipp: Kedvet kaptál a kardamom jótékony hatásait kiaknázni?
Próbálj ki egy másik hűsítő nyári italt is »» a mangó-kardamom lasszit

Jegeskávé fehérjéből

Hozzávalók:

  • 30g kávé ízesítésű fehérje (pl. Morning protein)

vagy

  • 30g vaníliás fehérje + 1 adag frissen főzött kávé
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl mandulatej
  • eritrit ízlés szerint
  • jég
  • Ízesítési ötletek: fahéj, gyömbér, kardamon

Elkészítés:

A fehérjét a vízzel és mandulatejjel össze turmixoljuk. Egy pohárba teszünk néhány jégkockát és ráöntjük a turmixot. Ízlés szerint ízesítjük.

 

Kellemes hűsölést!

Silye Gabriella