Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Epres fehérje csoki házilag

Emlékeztek az Eperjó nevű csokira?  Most elkészítjük friss eperből és fehérjeporból, így egy alacsony kalóriatartalmú finom édességet kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 dl tej (lehet kókusz, mandula, zab stb)
  • 10 dkg eper
  • 25 dkg eper ízű fehérjepor
  • 1-2 ek. zabkorpa
  • magas kakaótartalmú étcsoki a tetejére

Epres fehérje bonbon házilag

    Elkészítés:

    1. Az epret leturmixoljuk.  A tejbe kanalanként belekeverjük a fehérjeport, zabkorpát, majd az epret is. Ha az állaga nem megfelelő zabkorpával és tejjel vagy vízzel korrigálható, amíg gyúrható masszát nem kapunk.
    2. Ezután vagy sütőpapíron ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd betesszük kicsit a hűtőbe szilárdulni és ha kész, akkor csoki formájúra szeleteljük. Vagy kis bonbon formájú darabokat gyúrunk belőle.
    3. Magas kakaótartalmú olvasztott étcsokival öntjük le és a hűtőbe tesszük, amíg rádermed. Jó étvágyat hozzá!

     

    Bármely más fehérjeporból is készíthető friss idénygyümölcsök felhasználásával, de télen akár fagyasztott gyümölcsökkel is kiválthatod ezeket.

    Tipp: próbáld ki a Berry brownie ízű Iso Whey Zero fehérjeport fagyasztott erdei gyümölcsökkel párosítva!

     

    Silye Gabriella